Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vikend u Barbanu

48. Trka na prstenac od petka do nedjelje

Barban: Petar Benčić je sa osvojenih sedam punti slavodobitnik 47. Trke na prstenac
Foto: sasa miljevic
1/3
16.08.2023.
u 18:11

U ovogodišnjoj Trci na prstenac, koja počinje u nedjelju u 17 sati, sudjelovat će 16 natjecatelja, a sve će se moći pratiti i na televiziji

Sve je spremno za 48. Trku na prstenac koja će se održati ovog vikenda, od 18. do 20. kolovoza u Barbanu u Istri.

– Pripreme za Trku na prstenac traju više mjeseci i sve su naše snage uložene u to da svi posjetitelji uživaju i sa sobom ponesu nezaboravne trenutke iz Barbana. Organizirali smo parkirna mjesta i redarske službe kako bi sve funkcioniralo u miru i veselju, neće nedostajati obilje gastronomske ponude, glazbe i zabave za sve generacije. Očekujemo veliku gužvu i dolazak domaćih i stranih gostiju te pozivam sve posjetitelje da dođu na vrijeme, odnosno da ranije krenu na Gradišće zauzeti svoja mjesta. Tako omogućavamo da je svima lakše kretanje za vrijeme manifestacije – kazao je Aldo Osip, predsjednik Društva na prstenac na tiskovnoj na kojoj su predstavljeni program i sudionici ovogodišnje manifestacije.

Program manifestacije počinje u petak od 16 sati nizom nogometnih prijateljskih utakmica s ekipama susjednih općina, zatim slijedi nastup Barbanskih mažoretkinja i KUD-a Barban, a u 20.30 sati je svečano podizanje zastave "Trka na prstenac". Slijedi otvorenje izložbe mlade umjetnice Elene Kiss "Okreni se na kraju" u Centru za posjetitelje. Večernji program nastavlja se uz glazbenu zabavu na placi uz Malvazija bend, a istovremeno će se održati i turnir u briškuli.

Subota je tijekom jutra posvećena najmlađima koji sudjeluju na manifestaciji i radionicama Robotrke na prstenac. Ove godine Robotrka ima deseto izdanje, a nakon Robotrke u 11 sati djeca mogu sudjelovati u zabavno-edukativnoj igri Potraga za prstencem. Trka za viticu koja se održava subotom počinje u 17 sati na Gradišću. Nakon Vitice je natjecanje u gađanju glinenih golubova u 21.30 sati, a zatim i koncert Željka Bebeka i Replay banda.

POVEZANI ČLANCI:

U nedjelju je vrhunac svih događaja i programa manifestacije, kada se očekuje i najveći broj posjetitelja. U 17 sati počinje 48. Trka na prstenac, a zainteresirani će je gledatelji moći pratiti i u prijenosu na programu HRT4. Čast sudjelovanja na ovogodišnjoj Trci dobilo je 16 natjecatelja, a među njima je i Maksimilijan Rojnić, kojem je ovo 30. nastup na Trci, a Andreju Kancelaru i Gordanu Galantu čak 20. nastup. Nakon utrke slijedi zabava i koncert Mladena Grdovića i Night Express banda te vatromet.

– Ove godine imamo i novitet, a to je igra Potraga za prstencem. Igra je vrlo važna jer se kroz animaciju i rekreaciju uči o našoj tradiciji i povijesti Barbanštine. Prijaviti se mogu svi putem e-maila tz-barban@barban.hr ili na Facebook profilu TZ-a ili telefonom 052 567420. Prijave su otvorene do četvrtka – kazala je Barbara Lučić Baćac, direktorica TZ Barban.

Fortenova grupa je zajedno sa svojim kompanijama Agrolagunom, Jamnicom i Konzumom, već četvrtu godinu zaredom generalni sponzor Trke na prstenac. 

VIDEO Proslava svetkovine Velike Gospe u Stenjevcu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije