Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicija od 70 milijuna kuna

Otvoren novi Galenski laboratorij u Dugopolju

Dugopolje: Otvorenje Galenskog laboratorija Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/13
26.05.2020.
u 16:21

Otvaranjem ovoga pogona, Dalmacija je dobila pravu tvornicu lijekova, a vrijednost projekta, za kojega je kamen temeljac prije tri godine postavio premijer Plenković, 70 milijuna kuna valstitih sredstava Ljekarni Splitsko-dalmatisnke županije

Galensko-analitički laboratorij i nova upravna zgrada Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije svečano su otvoreni u utorak u Dugopolju. Na otvorenju su uz premijera Andreja Plenkovića bila i dva ministra Marko Pavić i Vili Beroš, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić i brojni uzvanici.

Otvaranjem ovoga pogona, Dalmacija je dobila pravu tvornicu lijekova, a vrijednost projekta, za kojega je kamen temeljac prije tri godine postavio premijer Plenković, 70 milijuna kuna valstitih sredstava Ljekarni Splitsko-dalmatisnke županije.

Galenski laboratorij Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije na području Hrvatske opskrbljuje više od 900 partnera, a u vrijeme pandemije koronavirusa je u vrlo kratkom roku uspio isporučiti 150 tona antiseptika i dezinficijensa. Sadašnja proizvodnja odvija se na više lokacija u Splitu.

Dugopolje: Otvorenje Galenskog laboratorija Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije
1/13

-Drago mi je što će u ovom galenskom laboratoriju raditi velik broj stručnjaka. Ovo je odličan primjer razvoja, kao što je i odličan doprinos ovog laboratorija u kontekstu borbe protiv COVID-19 u Hrvatskoj. Siguran sam da nam ovakvi laboratoriji mogu pomoći i u budućnosti - rekao je Plenković.

Župan Boban je nagalsio kako je upravo ovaj projekt dokaz koliko su županije nužne. Ante Mihanović, ravnatelj Ljekarni SDŽ rekao je kako je zgrada napravljena na 2000 kvadrata po najmodernijim europskim standardima za farmaceutsku proizvodnju.

- Ovdje će raditi viskoobrazovni kadar – najavio je Mihanović, a rektor Ljutić izrazio je zadovoljstvo što će ovaj laboratorij koristiti i u znanstvene svrhe, a potaknut će otvaranje studija farmacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije