Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konverzija CHF
Povratak na članak

Dužnicima nude kamate od 5,25 do 7,49 posto

Klijenti Erste, RBA i Splitske banke prošli najlošije od svih

Komentari 12

LI
lika64
23:34 19.11.2015.

pa ja bi za tu kamatu 5,45 odmah potpisao, nažalost zadnjih 11 godina plaćam oko 6,79 kmt za stambeni kredit

VL
FI
fileck
09:07 20.11.2015.

Hehehehe, vidim da je mikrogrizzly opet pronašao tipkovnicu i uhvatio se pisanja!

VL
ST
sttipe
22:39 19.11.2015.

Vrime je da bankarima propišu ukupnu misečnu zaradu, ka u najcrnjem komunizmu, a banke da se nacionalizira sve koje su kojekako privatizirane i nisu pošteno plaćene!! Ako triba uvest neku vrst krizne ekonomije i svest ih na minimalac. Njih, sucece i odvijetnike!!Momentalno najviše problema većina ima s tom izrazitom manjinom..

VL
CH
chupakabra
21:52 19.11.2015.

jadni li smo sa ovakvim partnerima za kredite i za budućnost. u EU u 21. stoljeću. Zapamtite to kada vam austrijanci i talijani sada i ubuduće darove nose.

VL
DU
Deleted user
07:46 20.11.2015.

Nije baš razvidno zašto se bune odnosno, ako ćemo iskreno, oni bi najbolje iz oba svijeta - da se uvaži niska kamata na CHF kredite (4-5 % tipično), ali da se sve preračuna u kn po tečaju na dan uzimanja kredita jer oni ne "priznaju" franak (visokotoksičan, financ. derivat i koji još učeni pogrdni naziv su već osmislili). Dok im je "pahalo" (utipkajte u tražilice: Švicarci su sve do 2010. bili u plusu, rugali se eurima) - e onda su se smijali onim naivcima koji se zadužili u eurima, uz tipičnu kamatu 7-8 % ili čak uzeli kn kredite uz kamatu koja je bila blizu dvoznamenkastoj. Sad, kad se tečaj CHF propeo posljednjih godina - e to je sve lihva, bankari će ih "izglodati" i tome slično. Pa što su oni očekivali da će tečaj i kamata na CHF, kao jednu od vodećih europskih valuta, tepaju joj "monetarno zlato", biti pribijeni čavlom na 20-30 god. samo zato što je netko u Hrvatskoj se zadužio u toj valuti!? Jasno da su morali unaprijed računati i da će doći nepovoljna vremena kad će ili tečaj ili kamata, ili oba faktora ih uhvatiti "u škare". Ne, oni misle samo na danas, obgrlili gotovinu iz banaka i to je to... Koga briga za eurske ili kn dužnike, oni "stenju" pod visokim kamatama godinama. Sad bi CHF dužnici da ih takva kamata ni ne takne jer oni su bili premudri, oni moraju povoljnije od svih proći, takva je to "fela" dužnika, zar ne?

VL
IV
Ivanveliki
22:15 19.11.2015.

sve pise u zakonu, ali se zaboravila odrediti fiksna kamata za sve te nove konvertirane kredite. Također je trebalo uzeti nekakvu prosječnu kamatu i po istom nacinu svima konvertirati, a ne ovo u jednoj banci bolje u drugoj 50% skuplje kamate. Ljudi su vec previše izvarani da bi ih varali i dalje

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.