Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prihvaćen amandman Ivane Marković

Otočki vatrogasci više neće morati plaćati prijevoz trajektima

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
12.11.2021.
u 10:00

Tražim da se vatrogasnim društvima na otocima omogući besplatan prijevoz s otoka na kopno i obrnuto te se tako izjednače sa svojim kolegama na kopnu koji imaju besplatne cestarine, mostarine ili tunelarine tunele - napisla je Marković.

Vlada RH na svojoj je posljednjoj sjednici, osim što je Splitu dala koncesiju za Žnjan, obradovala i otočane prihvativši amandman na Zakon o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu kojim je vatrogasne postrojbe na otocima izjednačila u pravima s onim na kopnu te im omogućila besplatan prijevoz trajektima.

Tijekom e-savjetovanja amandman je uputila supetarska gradonačlenica Ivana Marković.

- Vatrogasna vozila koja se nalaze na otoku trebaju otići na tehničke preglede, ateste, servise, registracije i sl. na kopno, a zbog zakonskih ograničenja i posebnih propisa to se ne može obaviti na otoku niti vozila mogu dobiti otočku registraciju, primjerice darovanim vozilima od vlade RH ne može se promijeniti registracija. Sve stvara dodatne troškove koji opterećuju vatrogasna društva koja bi ta sredstva mogla utrošiti drugačije, npr. za nabavu opreme. Tražim da se vatrogasnim društvima na otocima omogući besplatan prijevoz s otoka na kopno i obrnuto te se tako izjednače sa svojim kolegama na kopnu koji imaju besplatne cestarine, mostarine ili tunelarine tunele - napisla je Marković i zaključila kako su društva na otoku dovedena u nepovoljniju kategoriju od svojih kolega na kopnu samo zato što su na otoku.

- Hvala svima kolegama s otoka Brača, Šolte, Hvara, Visa, Korčule, Cresa i Trogira koji su podržali inicijativu te hvala Ministarstvu na pozitivnom odgovoru – poručila je Marković nakon prihvaćanja njezine inicijative.

Video - Zagreb je dobio minijaturnu vatrogasnu postrojbu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije