Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jozo Kafadar

Otkriveni novi detalji o ubojstvu poduzetnika iz BiH

bosanska policija
Foto: ilustracija
29.05.2014.
u 08:17

Poduzetnik je ubijen s četiri metka, a prije pucnjeva preklinjao je ubojicu da ga poštedi

Otkriveni su novi detalji o ubojstvu bosanskohercegovačkog poduzetnika Joze Kafadaralikvidiranog u utorak na svom imanju između Zenice i Viteza.

Kako prenose Nezavisne novine, 69-godišnji Kafadar, koji je u trenutku ubojstva jahao konja, ubijen je s četiri metka. Ubojica mu je prvo ispucao dva metka u prsa, a nakon što je pao s konja na tlo još dva metka u leđa. Obdukcija je pokazala da je smrt nastupila uslijed prostrelnih rana u predjelu grudi.

Susjedi su policajcima ispričali kako su nekoliko trenutaka prije pucnjeva čuli Kafadara kako preklinje Nemoj me ubiti, nemoj me ubiti, molim te!

Bio je to divan čovjek i susjed. Ako nije mogao pomoći, sigurno nikome nije ni odmogao. Svi su još u šoku, ali i strahu rekao je Andrija Međuseljac, mještanin Šušnja, sela kod Zenice.

Policija Zeničko-dobojskog kantona angažirala je veći broj službenika kako bi osigurali osobnu i materijalnu sigurnost mještana, većinom povratnika hrvatske nacionalnosti.

Osim prvih godina poslije rata, poslije nije bilo incidenata, ali sada nas je strah i ozbiljno razmišljamo da se makar i privremeno preselimo kod rodbine u Vitez i Busovaču – rekao je mještanin Zdenko Marković.

>> Poduzetnika iz BiH likvidirali dok se odmarao na ranču

Komentara 19

19
1995josip
09:00 29.05.2014.

Jadni Hrvati u BiH gdje nema Hrvatske zastave . Koliko je do sada ubijeno Hrvata u Bi H poslije rata ! Koliko je Hrvatska samo sada pomogla muslimane u ovim poplavama !

VE
verakruz
09:04 29.05.2014.

Ovo je živi užas... Šta rade Hrvatima u BiH, ovo je kao u Nigeriji gdje teror sije Boko Haram... Gdje su god Hrvati u manjini, tu se vrši teror nad njima... I ako uhvate počinitelja, kazne budu smiješno male... Takva je BiH, država u kojoj izgleda za Hrvate nema mjesta... A "pravednik" šuti! Pusićka šuti! Milanović se zabavio o svom jadu! Zašto se niko od političara u Hrvatskoj ne oglasi? Pa ovakav teror traje već 20 godina!

Avatar mos_mislit
mos_mislit
10:00 29.05.2014.

U prvom tekstu o ovom zlocinu toliko je napisano cinicki komentara tipa "poduzetnik" i sl. jesuli bili "poduzetnici" onih dvoje staraca iz kraljeve sutjeske (srednja bosna) ? Jesuli oni trebali platit kome reket stane@. Sve vise kako vrijeme odmice uvidjam da su srbi iz BiH imali pravo (nazalost).znateli koliko je ubijeno hrvata povratnika u ovih 20 godina ,sjetimo se onog zlocina za Bozic cijela obitelj. Evo mozda nije napisano nigdje u nasim medima?! imali ijedan musliman da je ubije kao povratnik u djelove gdje su hrvat vecina a da ima nacionalni preznak ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije