Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkriven atentator

Otkriveni inicijali ubojice 16-godišnje Melisse

melissa
Reuters/Pixsell
21.05.2012.
u 17:00

C. S. živi na četvrtom katu zgrade u četvrti Sant\'Elia u Brindisiju s jednom Rumunjkom i kćeri koja ima godinu i pol, a s njima živi i njegov brat

RIM – Nakon otisaka prstiju, otkriveni su i inicijali te drugi podaci o osobi koja je postavila eksploziv ispred škole za modu u Brindisiju koji je usmrtio Melissu Bassi (16) i ranio još pet učenica u subotu ujutro.

Atentator C. S. živi na četvrtom katu zgrade u četvrti Sant'Elia u Brindisiju s jednom Rumunjkom i kćeri koja ima godinu i pol. S njima živi i njegov brat. To su informacije koje dolaze iz izvora istrage, premda još ništa nije službeno potvrđeno.

Danas se u Brindisiju okupio vrh talijanskih snaga sigurnosti. Sastanku su prisustvovale ministrice unutarnjih poslova Annamaria Cancellieri i pravosuđa Paola Severino uz, dakako, nacionalnog protumafijaškog tužitelja Piera Grassa i šefa talijanske policije Antonija Manganellija.

Muškarac, bijelac u dobi od 50 do 55 godina, odjeven u tamni sako i svijetle hlače s tenisicama na nogama pritisnuo je daljinski upravljač kojim je aktivirao eksploziv postavljen ispred srednje škole za modu Morvillo-Falcone u Brindisiju, nakon čije eksplozije u subotu ujutro poginula je Melissa, a ranjeno je pet učenica. Na snimci videokamere postavljene na kiosku u kojem se prodaju sendviči, a koji se nalazi oko 20 metara udaljen od škole, jasno se vidi kako je muškarac aktivirao daljinski upravljač i zatim otišao. Istraga drži kako eksploziv nije postavila mafija nego usamljeni pojedinac, a to je potvrdio i protumafijaški tužitelj Piero Grasso.

I bivši šef mafije u pokrajini Apuliji zvane "Sacra corona unita" Tonino Screti u razgovoru za list Repubblicu odbacuje pretpostavku da je zločin počinila ta kriminalna organizacija.

– Mafija ne ubija djecu – kazao je Tonino Screti.

U mjestu Mesagne održan je danas u 16.30 sati sprovod Melisse Bassi. Sahrani je prisustvovao i premijer Mario Monti, koji je prekinuo boravak u SAD-u gdje je bio na sastanku NATO-a da bi se vratio u Italiju pogođenu dvjema tragedijama, atentatom na školu na jugu zemlje i potresom na sjeveru. Mesagne, pokraj Brindisija, mjesto je u kojem je živjela Melissa, ali i mjesto koje se smatra središtem mafijaške organizacije "Sacra corona unita".

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
23:07 21.05.2012.

Dobro, a zašto netko ne ode na četvrti kat te zgrade i porazgovara s C. S. ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije