Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proširenje istraživanja

Otkrivena još četiri člana zločinačkog udruženja: Varali su više osoba starije životne dobi

Zločinačko udruženje varalo starije građane
Foto: PU zagrebačka
1/7
18.05.2023.
u 16:26

Protupravna korist koju su osumnjičenici pribavili na štetu najmanje 20 osoba iznosi ukupno 368.850,72 eura

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, Sektora kriminalističke policije, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad ukupno 18 osoba zbog sumnje da su počinili 18 kaznenih djela prijevare počinjenih u sastavu zločinačkog udruženja. Riječ je, kako ističu iz Policijske uprave zagrebačke, o proširenju kriminalističkog istraživanja koje je u studenom 2022. godine rezultiralo uhićenjem 15 osoba i podnošenjem posebnog izvješća protiv ukupno 17 osoba zbog sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela.

Naime, u nastavku kriminalističkog istraživanja potvrđena je sumnja da su još četiri muškarca starosti 23, 26, 32 i 50 godina bila povezana s ranije osumnjičenim osobama. U sastavu zločinačkog udruženja, sumnja se, zajedno s ranije osumnjičenih 14 osoba, tijekom listopada i studenoga 2022. godine na području grada Zagreba, činili su kaznena djela prijevare na štetu više osoba starije životne dobi.

GALERIJA Zločinačko udruženje varalo starije građane

Zločinačko udruženje varalo starije građane
1/7

Sumnja se da su s ciljem dovođenja u zabludu telefonom pozivali oštećene, lažno se predstavljali kao policijski službenici, a potom ih dovodili u zabludu govoreći im da je novac koji posjeduju krivotvoren te su na takav prijevaran način počinili još najmanje 18 kaznenih djela prijevara. Također, neistinito su im predočavali da će policijski službenik ujedno osigurati njihov zlatni nakit, opisuju iz Policijske uprave zagrebačke.

Protupravna korist koju su osumnjičenici pribavili na štetu najmanje 20 osoba iznosi ukupno 368.850,72 eura. Policijski su službenici Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeli kaznenu prijavu te su četvoricu osumnjičenika predali pritvorskom nadzorniku.

VEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije