Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mreža tunela

Otkriven tajni nacistički bunker u Austriji

Foto: Screenshot
1/2
30.12.2014.
u 12:01

Radi se o ulazu sa strmim stepenicama ispod betona, za koje se ne zna gdje točno idu

Austrijski filmaš u mjestu St. Georgen, pokraj Linza, otkrio je mrežu podzemnih tunela kojom su se koristili nacisti dok su pokušavali napraviti atomsku bombu, javlja Telegraph.

Redatelj Andreas Sulzer pokrenuo je istraživanje u vezi s dokazima o postojanju tajnih podzemnih labirinata koje su nacističke vlasti napravile da bi ostvarile svoj najveći projekt naoružanja.

Sulzer je u dokumentaciji bivših američkih agenata našao podatke da se na području, kojim su se jedinice SS-a koristile za vojne vježbe, nalazi ulaz u tunel. Tada je, uz odobrenje vlasnika zemljišta, počeo s radovima na iskopavanju zemlje i naišao na do sada nepoznatu nacističku građevinu od masivnog granita, koja se nalazila na šest metara dubine.

Riječ je o ulazu sa strmim stepenicama ispod betona, za koje se ne zna kamo točno idu. Međutim, na osnovu geoelektričnih ispitivanja Sulczr pretpostavlja da postoji velika šupljina u unutrašnjosti planine do koje navodno vodi ovo stubište.

>> Nacisti bili loši američki špijuni

Komentara 5

Avatar dr. Evil
dr. Evil
15:25 30.12.2014.

Ako treba bojati tunel, imamo uhodanu ekipu u HAC-u...

Avatar ucjena
ucjena
14:47 30.12.2014.

koji su jadnici kopali taj kamen, a poslije pobijeni, da se ne sazna, mislim..

Avatar Melankolija
Melankolija
16:20 30.12.2014.

Koliko je robova u njemu umrlo od teskog rada, iscrpljenosti i bolesti? Naucimo nesto iz ovoga a ne da sluzimo crne mise Anti Pavelicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije