Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza

Otkrivamo tko je u Hrvatskoj povukao najviše EU novca. Stručnjakinja upozorava: Ne možemo biti zadovoljni!

29.05.2022.
u 07:05

Neke županije, gradovi i općine preforsirali su se u projektima, pa sad imaju problema s rokovima i novčanim tokovima, kaže A. Vela

Komentara 7

AF
AfganistanskiHrvat
07:59 29.05.2022.

Skoro svatko tko je imao svoj plan ili su ga radili profesionalci a tko je imao posla sa ministarstvima i državom uvijek mu je falio još jedan papir. Najbolje vidljivo iz obnove Banovine za koju smo dobili novac.

Avatar Cohen
Cohen
13:23 29.05.2022.

Od samih početaka korištenja fondova EU, od predpristupne faze, pa naovamo Istarska županija je prednjačila po broju i ukupnoj vrijednosti projekata, a nešto iza nje Osječko.baranjska županija. Apsolutno je sramota da Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU kaže da ne raspolaže podacima po županijama, gopćinama, gradovima. Što je s postojećim bazama podataka o odobrenim projektima? Onaj preplaćeni projekt software iz vremena Gabrijele Žalac? Filtriranje po bilo kojem kriteriju ne bi smio biti problem. Staviti ovo na velika zvona kao još jednu sramotu javnog sektora.

PH
Petarstijena-HR
10:07 29.05.2022.

Privatnom sektoru za proizvodnju i turizam iz EU fondova mora biti namijenjeno min.60% sredstava, jer općine i gradovi ne pokazuju nikakvu želju ni volju za napretkom i razvojem njihovih sredina...,to je samo bacanje EU novca u vjetar...,tko će im to poslje održavati,od čega ako nemaju privatnih poduzeća na svome teritoriju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?