Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MELANIA KAO INSPIRACIJA

Otkrivamo tko je autorica plakata o kojem priča cijela Hrvatska

Plakat, Melania Trump
Foto: Američki institut
1/3
15.09.2017.
u 11:35

'Poruka se nedvosmisleno referira na osobu koja je, uz malo znanja stranog jezika, dogurala do pozicije jedne od najmoćnijih osoba na planetu'

Američki Institut, udruga za promicanje engleskog jezika i američke kulture, odlučila se za provokativno rješenje koja građane poziva da ''samo zamisle koliko daleko mogu stići – uz malo engleskog jezika'', prikazujući kao ilustraciju jednu od najpoznatijih emigrantica s ovih prostora, Melaniju Trump.

Foto: Američki institut

Razgovarali smo s autoricom plakata koji oduševljava i koji se brzo proširio društvenim mrežama – Ivis Burić. Kampanju su, zbog provokativne poruke, podržali i lokalni influenceri poput Elle Dvornik.

– Poruka se nedvosmisleno referira na osobu koja je, uz malo znanja stranog jezika, dogurala do pozicije jedne od najmoćnijih osoba na planetu – kazala je Burić, naglasivši kako sama poruka nije nimalo uvredljiva.

– Većina škola stranih jezika govori istim jezikom, što je određena ironija u komunikaciji – kaže nam Brett Campbell, osnivač Američkog Instituta, inače i sam američki državljanin, podrijetlom iz Bostona.

– Htjeli smo kampanju koja ljude podsjeća na važnost poznavanja svjetskih jezika te koliko je to poznavanje bitno za internacionalni uspjeh. Svjedoci smo velikog vala iseljavanja Hrvata koji svoju sreću traže i u anglo-saksonskim zemljama, poput Irske, Kanade, Australije i sl. Ako dobro vladate engleskim, na ovim tržištima možete stići jako daleko. A mi vam u tome možemo pomoći – kazao je.

– O Melaniji Trump ljudi mogu imati svakakva mišljenja, ali ne može joj se poreći uspjeh za koji je sigurno zaslužno i njezino znanje engleskog jezika. Ne može bilo tko postati jedna od najmoćnijih žena svijeta – dodaje Burić

– Ivan Turčin autor je ilustracije, a klijent Američki Institut odnosno Brett i Maša Campbell koji su među otvorenijim i hrabrijim ljudima koje znam. Vjerujem da svaka kampanja treba privući pozornost. Loše kampanje su one koje to ne rade. Iskreno vjerujem da ćemo, unatoč činjenici da se ovdje radi o low budget kampanji sa samo nekoliko zakupljenih billboard pozicija, postići željenu ekspoziciju, kreirati zanimljivu online diskusiju i privući tonu novih polaznika!

Plakat, Melania Trump
1/9

Komentara 56

DU
Deleted user
13:21 15.09.2017.

"INFLUENCERI" " ela dvornik"... Hahahaha evo piski mi se od smijeha... Vi ste postali neki saljivi portal, kao news bar..

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
12:48 15.09.2017.

Melanijin "uspjeh" je točno... što?

DU
Deleted user
13:15 15.09.2017.

Ali ženska sa plakatna nije trebala ni znati engleski da dođe na taj položaj. Samo je trebala biti lijepa i družiti se sa elitom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije