Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kriza
Povratak na članak

Otkrivamo! Tajna borbe za Agrokor

Predstavnici Kraša prvi su preko Mostova zastupnika i tadašnjeg djelatnika Kraša Miroslava Šimica došli do Petrova i upozorili na problem

Komentari 38

ST
stefj
15:34 17.05.2017.

Eh Kraš, da bi došli u Lidl morali su spustiti gaće i ići s neisplativim cijenama. Bilo im je ljepše raditi s Konzumom, makar im nisu plaćali na vrijeme, ali su cijene bile super. Zahvaljujući višim cijenama mogli su izraziti bolje poslovanje, dobiti kredite, dionice su im bolje stajale i sve je bilo lijepo - bar na papiru... No jednom takvom papirnom poslovanju dođe kraj, a s padom Agrokora takve stvari pojavit će se u pola poduzeća na tržištu u regiji. Odjednom će sve te tvrtke biti puno manje uspješne ili u velikim problemima (pogledajte npr. Zvečevo ili Petrokemiju). Kada se krene prodavati po tržišnim cijenama, sva ta poduzeća gdje je izostala modernizacija i rekonstrukcija otići će u prošlost... Država je tu super prolazila, skupljala je poreze na osnovu papira (to je bio jedini stvaran novac u svemu tome - porezi), a još je i održavala zaposlenost na nivou višem nego što je bilo potrebno. I u bankrotu će država najbolje proći - skoro sve poreze je naplatila, a ceh će platiti dobavljači i djelomično banke...

VL
DU
Deleted user
12:20 17.05.2017.

O poštenju mostovaca sve je jasno; svaki dan sami pokazuju tko su i što su. Bilo bi dobro da se svi oni koji su za njih glasovali sada upitaju zašto.

VL
DD
ddh
13:44 17.05.2017.

"Otkrivamo! Tajna borbe za Agrokor" zvuci bombasticno iako to nije. A i analize dogdjanja oko Agrokora i pogotovo rabota Petrova se namjerno iskrivljuju. S jedne strane iskrivljuju, jer se temom bave "novinarke" koje o materiji nemaju previse pojma, s druge strane iskrivljuju u zaru zelje, da se na neki nacin imputira Plenkovicu i Vladi, da su oni eto negdje u necemu sto je necasno sudjelovali. I to naravno be ikakvog dokaza i rezona. Ali je iritantno zbog cega se u medijima uloga Petrova minorizira. Prema izjavi tog "psyhijatra" on je razgovarao sa ruskim bankama i upozorio te iste na muljanja u bilancama Agrokora. Jedan predsjednik hrvatskog Sabora upozorava stranu banku o makinacijama ili netocnosti o poslovanju jedne hrvatske tvrtke, bez da je vidio bilance koje i sve da ih je vidio nebi razumio, jer o materiji nema pojma. Jedan predsjednik Sabora se petlja u poslovanje jedne privatne tvrtke i radi zajedno sa bankom koja ne postuje bankovnu tajnu svojih klijenata i time krsi najosnovniju regulu iz poslovanja jedne banke. Taj predsjednik Sabora je time prekrsio sve norme demokratskog ponasanja i radio nesto sto je izvan njegovih ovlasti i odgovornosti. To podsjeca na Mesica koji je neupitan i nezamoljen isporucivao drzavne tajne dokumente. I nakon sto je vidljivo, a vidljivo jest, da i drug Simic iz MOST-a ima u tome prste, onda je cijeli komplot MOST-a i Petrova za unistenje Agrokora i Todorica vjerojatan. o tome u Tom clanku niti rijeci.

VL
DU
Deleted user
12:03 17.05.2017.

Imate još taj slučaj po tražilicama - odnosno "kmečanje" vrhuške Kraš-a kako ih jedan strani trg. lanac koji posluje i u RH dobro pritisnuo s cijenama i da su morali popustiti, bilo dreke sve u 16 po medijima. Taj isti trg. lanac plaća bespogovorno svaku fakturu u zakonskom roku, gotovinom na račun! Ali ne - njima milije plasirati robu Konzumu jer tamo sve "znaju osobno" i za isporučenu robu dobiti mjenicu, s kakvim sada razbijaju glavu kako ih naplatiti!? To je naša menadžerska elita gdje su poznanstva i ispred gotovine... A i mediji su krivi jer o Todoriću godinama se pisalo samo u superlativima, da se očuvaju marketinške minute i insertirani katalozi u novinama. Kako se pisalo, danas bi u tom stilu sletio Todorić u dvorište svakog dužnika i iz helikoptera mu izbrojao gotovinu koju mu duguje. Sjetite se onih napisa da gazda bi osobno poljubio svakog junca med rogove i tome slično. Da nije bilo takvih poslovnjaka i takvih medija - drugačije bi se sve odvijalo, davno prije bi došlo do loma i rasula tog carstva od mjenica i kredita.

VL
Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
13:02 17.05.2017.

Dobro da znamo da nam je bivši predsjednik Sabora Petrov, prva osoba u zakonodavnoj vlasti, bio ruski pijun. To je ono, obraz nema cijenu, pozadina se plaća rubljima?

VL
DD
ddh
13:56 17.05.2017.

Izjave jednog predsjednika Sabora o tome sto Todoric smije ili nesmije posjedovati, su nesto sto Petrov kao obican gradjanin moze komunicirati, ali ne kao predsjednik Hrvatskog Sabora. Hoce li se Todoricu nesto oduzeti ili ne, hoce l Todoric ici u zatvor ili ne i da li je Todoric negdje nesto radio nelegalno, istrazit ce DORH i presudu ce donijeti sud. A Petrov nije niti DORH niti hrvatski sud. Jer kad bi to bilo tako, da Petrov odredjuje kome ce se sto oduzeti ili tko ce u zatvor, onda Hrvatskoj ne treba niti zakona, niti Sabora, niti DORH-a, a niti sudova. Kao zakljucak se namece konstatacija, da je taj psyhijatar zreo za psyhojatriju i da jos nije shvatio, da je Hrvatska demokratska zemlja i da tu razni Petrovi nemaju sto traziti. A to sto je Petrov uradio i radi je s obzirom, da je obnasao funkciju Hrvatskog Sabora, je akt veleizdaje principa demokracije, pa samim tim i veleizdaja Hrvatske.

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
11:55 17.05.2017.

Petrovu i mostu nevjeruju vise ni u Metkovicu.

VL
Avatar MK
MK
14:21 17.05.2017.

Okay... Znaci Petrov nije bio u kontaktu sa Sberbankom (to je vec jednom dobro)... Ali je slao poruke Agrokoru preko dobavljaca (to bas nije optimalno - ali nije strasno)... Ipak me zanima kako Petrov dolazi do zakljucka da je NACIONAL napisao jedan clanak u korist HDZ-a, pa toga nema nit u snovima - zivotna je zadaca NACIONAL-a pisati protiv HDZ-a... Interesanto je da dobavljaci spominju da su Petrov i Plenkovic podjednako svjesno reagirali - a Petrov se ovdje trudi iznositi jednu sasvim drugu "alternativnu istinu" o HDZ-u - proturjecujuci se sa svojim svjedocima koji korigiraju medijske-navode da je bio u kontaktu sa Sberbankom... Jos mi se cini da neznamo istinu... Samo se nadam da nije GRIZLI organizirao sastanke po svom legendarnom cijeniku...

VL
AL
Alkana
17:23 17.05.2017.

Nitko ne tvrdi da Todorići neće završiti u zatvoru niti da im se imovina neće prodavati, ali prvo treba priočekati sve potrebne istrage i utvrditi im krivicu. To je i pošteno i po zakonu.

VL
NE
nenafilipovic00
13:37 17.05.2017.

Pernara javno podržava Ruse, posjećuje njihovo veleposlanstvo a Petrov obilazi njihove banke tako da Rusi imaju pravu sliku oko RH. Njih dvojica su na istoj liniji, štetočine

VL
TR
tratincica68
21:42 17.05.2017.

javite narodu kad je bankrot države

VL
ZD
zdepar
15:54 17.05.2017.

ako je plenković spašavajući agrokor spašavao todorića, koga je onda božo spašavao šurujući s rusima, - male dobavljače ????????????

VL
DO
dopizdilomi
11:58 17.05.2017.

Rješenje je jednostavno da ne može biti jednostavnije, kako se to vani u uređenim zemljama radi. Gazdu i suučesnike u zatvor. Prvo se namiruje s njihovih računa i imovine, sve van Hrvatske se proda, namire se dobavljači, namire se kooperanti, namiri se država onda tek banke i po potrebi diže kredit a sva radna mjesta unutar RH i dugovi su riješeni.

VL
BL
bottom_line
10:35 18.05.2017.

nema riješenja na vidiku, tek je počelo triježnjenje. ledo, jamnica, kraš...sve kao jako profitabilne kompanije. da, ako imaju todorića koji im to garantira, a koja je cijena takve garancije, upravo vidimo. najveća noćna mora im je poslovanje po tržišnim cijenama, a upravo tako će ih procjenjivati budući vlasnici. sladoled u lidlu 4kn-ledo 8kn, mineralna voda u lidlu 2.5 kn-jamnica 5-6kn, kraš čokolada 7-8kn -u lidlu 5kn.

VL
AL
Alkana
17:20 17.05.2017.

Petrov je radio Plenkoviću za leđa i sa Sberbankom dogovarao propast Agrokora. Spominjao im je lažiranje financijskih izvješća. Otkud je Petrov uopće nešto znao o tim izvješćima? Puno odgovora bi trebao Petrov dati.

VL
VO
vorda400
12:45 17.05.2017.

Zasto cijela familija todoric nije u istraznom zatvoru pevci su u roku 24h zavrsili u zatvoru kad su im skuzili iste malverzacije kao kod todorica

VL
DU
Deleted user
23:15 17.05.2017.

Krizni menadžment sa svojim prvoklasnim timom kojeg je nadam se aktivirao netko iz Vlade uvodi red dubinski stručno i profesionalno u sustavu i svim firmama posrnulog koncerna kako bi pokrenuo ono što donosi profit i može opstati na tržištu poo pravilu i zakonima struke nešto za 1 kn ,nešto privremeno zatvoriti , netko će morati nažalost i na burzu rada.

VL
Avatar istovari
istovari
13:35 17.05.2017.

Bitno je krivca za Agrokorove nevolje naći .... može to biti i Petrov ili bilo tko drugi, samo da nije Gazda....smijurija...

VL
DU
Deleted user
12:01 18.05.2017.

Gazda Toda je dužan preko 40 mlrd kuna, pristao je na lihvarske kredite ruskih banaka, HDZSDP stranka ga je godinama opskrbljivala poticajima da preživi, u blatu do grla kupi još i slovenski Merkator. I sad na kraju većina komentatora izjavi da je za to sve kriv Petrov. Nevjerojatno...

VL
PA
Patrizzia
19:45 17.05.2017.

Diskusije mostovaca su na nižem mogućem nivou .Takvi ljudi mogu ponuditi biračima i građanima kasnije samo LUK I VODU što i doslovce čine .

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.