Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Otkrivamo sadržaj dokumenta koji su potpisali Hrvatska i Izrael

11.12.2018.
u 00:00

I dalje nema konkretnog objašnjenja što se u stvari dogodilo.

Nakon potvrde potkraj prošlog tjedna iz izvora bliskih izraelskoj vladi da je došlo do zastoja i blokade u potpisivanju ugovora između Hrvatske i Izraela o nabavi eskadrile borbenih aviona F-16 Barak i dalje nema konkretnog objašnjenja što se u stvari dogodilo.

Jedino je jasno da Izraelci, kako kažu, za blokadu okrivljuju SAD, a Amerikanci, pak, Izrael. Na pitanje Večernjeg lista da komentiraju cijeli slučaj, kao i to jesu li u kontaktu s hrvatskom Vladom, odgovorna osoba iz izraelske vlade samo je poručila da “oni nisu mjerodavni za davanje takvih informacija”.

Puno rječitiji nisu bili ni u izraelskom veleposlanstvu u Zagrebu...

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U danapnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Pronađen video otete kćeri vladara Dubaija: 'Pomozite mi, pucaju...'

>>Alarmantna studija: Židovi u EU opet na meti ekstremista, vlasti moraju reagirati

>>Ivan Markešić: Je li moguće pobijediti bolest ovisnosti kad 'trgovci smrću' pune državni proračun?

 

Ključne riječi

Komentara 14

CR
crocro
22:15 10.12.2018.

Ako dođe do ugroze realizacije ugovora iz bilo kojih razloga, pa Hrvatska time ugrozi sigurnost svojega zračnog prostora, Hrvatska bez odlaganja treba kupiti eskadrilu potpuno novih F-16 Block 70/72 od Amerike. Tu bi nam SAD izašao u susret i sigurno ponudio povoljniji paket od onoga kojega je već ponudio. U svakom slučaju odustajanja ne smije biti, Hrvatska bi se odustajanjem ponovo razoružala, što se ne smije dogoditi.

DI
Direkt
22:25 10.12.2018.

Odakle Srbima ugovor!?

CR
crocro
06:55 11.12.2018.

Ponavljam: Hrvatska sloboda , neovisnost i suverenost nema cijenu. Nema cijenu. Nema cijenu. Hrvatska djeca trebaju i moraju biti sigurna jer su ona Hrvatska sadašnjost i budućnost. Hrvatska je jednom razoružana i svjedoci smo što se i kako krvavo događalo kada je neprijatelj izvršio agresiju i okupirao trećinu Hrvatskoga teritorija. Zapitajte se ponovo, koliko je Hrvatske djece patilo, koliko ih je stradalo, koliko ih je ostalo bez roditelja, domova i koliko je stresova doživio Hrvatski narod? Zar se to treba ponoviti da konačno zapamtimo lekciju iz obrane svoje države. Zar se uzdate da će nas netko drugi obraniti ako se sami nemate čime braniti. Ne budite smiješni. Nema te cijene koju ne trebaplatiti za slobodu svojih građana i našu djecu rođenu i onu koja se trebaju roditi. Za njih živimo i njima treba osigurati mir i slobodu. Naravno da su nam potrebni i škole i vrtići i bolje plaće i radna mjesta, ali, draji ljudi, ako nam oduzmu ponovo nadu i slobodu, nećemo imati ništa već samo patnju. Zato ne pitajte za cijenu zrakoplova. Hrvatska treba i mora u slučaju da se ovaj ugovor slučajno ne realizira, odmah od Amerike kupiti potpuno nove F-16 block 70/72 koja ih je već nudila Hrvatskoj ali smo se odlučili na stare. Najveća pogreška bi bila odustajanje od nabave ili ulazak u neki potpuno lošiji aranžman. Lošim aranžmanom svi gubimo a najviše sigurnost Hrvatske. Nema tih novaca koji su vrijedniji od naše slobode i budućnosti naše sadašnje i buduće djece. Razmislite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije