Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peticija ministru
Povratak na članak

Otkaz medicinskim tehničarima jer ne daju 300 kuna upisnine?

Moraju uplatiti iznos koji, zbog nepostojanja pravilnika o visini doprinosa, proizvoljno određuje Vijeće Komore.

Komentari 33

DU
Deleted user
14:04 29.10.2010.

kiki1234 Nije niti uvjet, članstvo u Komori je uvjetovano samo naobrazbom, možeš biti član ali i ne moraš ako nećeš.

VL
XN
xnet0822
06:01 29.10.2010.

A kako je Milinoviću palo na pamet, da nama penzošima uzima 3 % od mukom zarađene penzije ? Neka nama izvoli lijepo vratiti što je ukrao i neka pusti nas na miru ! Udri po predstavnicima Sabora koji ništa nene rade i po svojoj plaći !

VL
DU
Deleted user
08:01 29.10.2010.

Koliko sam ja informiran, Komora med. sestara i tehničara je na početku umjesto članske iskaznice na adrese članova slala kartice Splitske banke i ponudu za otvaranje računa u toj banci!?

VL
KI
kiki1234
10:57 29.10.2010.

psihonaut Istina članstvo u sindikatu nije obavezno ali je uvjet za članstvo u komori koje je opet obavezno....;)

VL
MU
mucka
20:44 30.10.2010.

Tko takva i sva slična društva može uopće i kontrolirati? Kuda idu novci? Zanima me rješenje svega ovoga i pitam se da li jedan mali obični čovjek-budući član nečeg takvoga može išta učiniti? Neka se javi netko tko ima sličnoo iskustvo i neka pomogne tim ljudima..evo...

VL
DU
Deleted user
10:46 29.10.2010.

kiki1234 Članstvo u sindikatu nije obvezno.

VL
JA
jankoprekobrda
00:06 29.10.2010.

Ima tu rijesenje, destak tehnicara sa bezbol palicama udje u tu strukovnu komoru da trenira one u komori u brzom trcanju do granice sa EU. Jos jedna pljacka u reziji ZNA SE HDZ.

VL
KR
kristal
00:13 29.10.2010.

sto god vise vremena prolazi vidi se da jecitav sistem lopvski tesko nama ko nas vodi ponestalo jaci para za broseve

VL
OB
-obrisani-
01:24 29.10.2010.

pa vi i dalje dajte svoj glas HDZ,i ostanite sjedit u kući i pljeskat jaci i ostalij toj bandi....

VL
CH
chemica
05:19 29.10.2010.

HDZ je odredio da sudski vještaci ne moraju biti članovi svoje komore. Mogu, ali ne moraju. Na njihove postupke građani se mogu požaliti Sudu časti komore samo ako su njeni članovi. Ako nisu, možeš im staviti soli na rep. Kog vraga onda sada rvatine hebu u zdrav mozak ovu sirotinju? Nekakve tehničare. Pobogu, to su ljudi sa srednjom školom, a bagra s fakultetom može raditi što god hoće? Na kome je veća odgovornost? Izgleda da su sami krivi što u opisu svog zanimanja nemaju pridjev \"sudski\". Ili hdz-ovski.

VL
DR
drznedaj
05:50 29.10.2010.

Kakve veze ima HDZ? BAs me zanima koliko je clanova uprave te komore u HDZ-u ili ima neke veze s HDZ-om. BEz ministra zdravstva ne vjerujem da bi se samo tako osnovala neka komora stakvim uvjetima i da oni odredjuju ko ce radit, ko nece, ko ce imat licencu a ko nece. A zna se kojoj stranci i kojem ministarstvu pripada to ministarstvo. A nakon svega, ovo su tipicne hdz-ovske metode. Onak, moglo bi se reci seksovske. Jer sad ce oni zvadit neki zakon i po tom zakonu tim radnicima zabranit rad. Di toga ima. E jebes Hrvatsku takvu

VL
LA
lalala123
06:34 29.10.2010.

Komore su protuustavne jer je ustavom zagarantirana sloboda udruživanja i sloboda rad. Ova Matićka sere, jer se te famozne licence neće dijeliti još dogodine. Osim toga licenca se dobije samim činom upisivanja, i ne znači ništa. Prve prave licence proizašlele iz bodova dijelit će se tek nakon 6 godina. Bodovi se stječu edukacijom, a kako se radi o običnim radnicima, pretežno ženama s 4-5 tisuća kuna plaće, koji po prirodi svog posla ne mogu ni napredovati niti se stručno usavršavati, te seminare morat će plaćati iz svog džepa. Kako se do sada moglo funkcionirati bez komore? Elita od nekolicine potkoženih mafijaša \"proguralo\" je tu komoru da bi krali novce od običnih radnica, a da im nitko ništa ne može. Po statutu nikom ne odgovaraju a opoziv ili raspuštanje komore moguće je samo u teoriji

VL
BU
Bugrer
07:23 29.10.2010.

Mora se učlaniti i plaćati članarinu, a s duge strane plaće djelatnika u zdravstvu idu iz proračuna koji pune građani. Valjda bi bila preočita pljačka da direktno građanima povećaju porez. A šta će raditi ta komora? Još jedna grupa parazitata i neradnika na državnom proračunu. Bravo, majstori! Ovakvi potezi će izvući gospodarstvo iz krize! Tko je idući kome će ova naša velebna vlast smanjiti prihode?

VL
VI
Vito
07:05 29.10.2010.

Oni su u veljači uvršteni u novoosnovanu Hrvatsku komoru zdravstvenih radnika a da ih nitko o tome nije pitao. Očito se vraćamo u doba sedam fulira radi jedan, kad smo svi bili članovi omladine i nakon zapošljavanja sindikata, a uu partiju su primali one koji su pisali \"molbe\" nakon predlaganja drugova i drugarica. Vidi hdz da gubi kontrolu nad novcima pa se priklanja komunjarskom načinu pljačkanja pute \"članarina\".

VL
KA
Kajgod
07:46 29.10.2010.

Istu stvar je napravila Šimunecka sa komorom medic. sestara-tehničara. Iskoristila je svoju visoku funkciju u ono vrijeme, dodvorila se političarima, baljezgala o Europi i Europskim standardima i danas imamo komoru koja od članarine namakne milijunske iznose, vozi sponzorske automobile, još ti uvjetuju kod koga i gdje se moraš osigurati od profesionalne odgovornosti, kao da to ne rade sve bolnice u HR, a nemoj doći na neko od predavanja koje se boduje za komoru, odnosno licencu, pa ćeš vidjeti... Sindikati nisu obaveza, ali komora jesu! Biti će vjerojatnije da su tu Šimunecku odpilali u nekom od granskih sindikata, kad je krenula tim stopama... :-D

VL
SM
stari_mudrac
07:52 29.10.2010.

ljudi, shvatite da HDZu treba love. to što su jurakica i barišić u pržunu, ne mijenja nasušnu potrebu za lovom, koja će prestati onog momenta kad pred sudom dokažu da lovu nisu nosili doma (dobro, malo jesu) već u HDZ. tada će, kako veli šeks, ustavni sud morati zabraniti rad jedne stranke, zbog protudržavnog djelovanja.

VL
ZU
zubko
08:40 29.10.2010.

Dragi tehničari,ne znate vi što je komora.To je krovna udruga jedne struke,osnovana da bi se zaposlili nesposobni ali politički podobni predstavnici te struke,ali još i nesposobni pravnici i ekonomisti,jer i oni trebaju toj komori.Koristi od komore nećete imati,jer ona je i tako sama sebi svrha.Ja to znam jer sam silom isto tako član jedne.Uz godišnju članarinu morati ćete ići i na tečajeve trajne izobrazbe (na kojima naravno ništa nećete naučiti),i svaki dobro debelo platiti.A kad nazovete svoju komoru javiti će vam se tel.sekretarica,jer naravno elita je na nekom \"sastanku\" od životne važnosti za vas kao člana.

VL
EU
eureka001
08:57 29.10.2010.

ako je takav sadasnji zakon i ako je za njih 300 kuna vise nego mjesecna placa, onda neka ne plate nista i nece dobit nista hehehehehehe

VL
BU
Bune
09:16 29.10.2010.

Komore su izmišljene parazitske organizacije koje sišu novac od obrtnika, poduzetnika...U EU zemljama nema takvi parazita ,ali je u HR, zakonom regulirano kako lova s tih računa ide u stranku HDZa.. Doktor Šeks i njegova banda su sve napravili (NARAVNO PO ZAKONU) za isisavanje novca iz poslodavaca ,građana. Kriminalistička udruga HDZ je sve ove godine vlasti imali samo jedno u mislima kako se obogatiti preko hrvatski građana. ZNA SE SVE PO ZAKONU.

VL
XB
XblackX
09:57 29.10.2010.

Koji lopovluk. Zivim u njemackoj i zdravstveni sam radnik. Ima bezbroj organizacija koje izdaju kojekakve licence i naravno uzimaju clanarinu , ali nijedna nije obavezna i nijedan poslodavac ne uvjetuje zaposlenje clanstvom u jednoj od njih. Ponekad razmisljam o povratkuu u hrvatsku ali me ovakve vjesti brzo razuvjere....Kao sto je neko vec napisao takve komore vode nesposobni politicki podobni pripadnici struke i donose u vecini slucajeva za struku stetne odluke ....

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.