Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osječki HDZ:

'Otkad se Božić slavi u mimohodu auta s četničkom scenografijom?'

Osječki HDZ (1)
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
10.01.2013.
u 13:30

Zatražili su od ministra Ranka Ostojića zatražio da ispita događaj i kazni odgovorne, a ako to ne učini, da podnese ostavku

Na snimkama proslave pravoslavnog badnjaka u Borovu može se vidjeti kršenje javnog reda i mira, tučnjava pojedinaca, od kojih su neki alkoholizirani, nošenje četničkih obilježja i zastava tzv. Republike Srpske, kao i podizanje tri prsta, znaka pod kojim su ljudi protjerivani. Vidi se i bacanje pirotehničkih sredstava te čuje glazba koja veliča netoleranciju - naveo je to Milan Opačak, politički tajnik osječkog HDZ-a. Oštro su iz osječkog HDZa osudili način proslave pravoslavnog badnjaka u Borovu.

Smatraju kako je \"prekršeno i nekoliko odredbi zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te zakona o sigurnosti cestovnog prometa, zbog čega se nitko nije zabrinuo, a ponajmanje hrvatska policija\". Zatražili su, stoga, od ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića da ispita događaj i kazni odgovorne, a ako to ne učini, \"neka sam podnese ostavku\".

- Za pojedine žitelje Borova to nije bitno, i tamo se zakoni očito ne provode. Božić je blagdan mira i obitelji, ali to očito nije tako, ako se slavi po julijanskom kalendaru u Borovu. Hrvatska policija, iako je bila u koloni vozila, nije reagirala - kazao je Opačak.  Hrvatski su građani sprske nacionalnosti u Borovu, smatra on, iskoristili Božić za dnevnopolitičku utakmicu, radi pokazivanje svoje brojnosti izlaskom na ceste.

- Otkad se Božić slavi u mimohodu automobila, s rakijom i četničkom scenografijom? Ne smije se dopustiti da nas ovakvi događaji, koji podsjećaju na kasne osamdesete i rane dvedesete godine, vrate u to vrijeme - izjavio je umirovljeni general Mladen Mikolčević, predsjednik Odbora za branitelje osječkog HDZ-a.

>> Vukovar: \'Pa zar jedino Hrvati u Hrvatskoj ne mogu reći što žele?

Ključne riječi

Komentara 7

ZI
zimska idila
14:17 10.01.2013.

Ma ovi pravoslavci htjeli su samo na ovaj njima značajan dan samo odati počast poginulim policajcima, nisu znali kako pa su izabrali ovaj način njima svojstven. Zamjeram više onima koji već godinama dozvoljavaju ovu lakrdiju nego onima mulcima sa šajkačama u koloni gdje su pokazali svojom kulturom i ponašanjem gdje im je mjesto.

Avatar Django
Django
15:11 10.01.2013.

10.01.2013. u 14:38h thekur_cula je napisao/la: ......u kojoj je oduzeo Srbima status konstitiutivnog naroda, koji im je još od Habsburga garantovan i koji čak ni komunisti nisu smeli da mu uzmu.... ----------------------- Tuđin dao prava drugom tuđinu u mojoj kući, bez da mene pita!? E nema više!

Avatar ambasadoor
ambasadoor
14:10 10.01.2013.

Odgovor na ovaj naslov jest: Na YT ima bezbroj videouploada koji pokazuju ,nazalost, visegodisnju "tradiciju" ovakvih kolona i ikonografije,a sve to pred "budnim okom" nase slijepe policije koja osigurava ova "vjernicka okupljanja".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije