Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I mama i beba dobro

Otišla na vlastiti zahtjev: Ženu koja je rodila na Paklenici pustili iz bolnice

Porod u NP Paklenica
Foto: HGSS
1/4
31.07.2023.
u 13:31

Strankinja se sama porodila u WC-u lugarnice, a onda su u javnost isplivali još nevjerojatniji detalji cijele priče. Žena nije ni znala da je trudna. Prvi je o svemu izvijestio HGSS

Majka koja je u subotu rodila u NP Paklenica više nije u bolnici. "Pacijentica je tijekom jučerašnjeg dana na vlastiti zahtjev otpuštena iz Opće bolnice Zadar, dok je dijete zadržano do otpusta. Majka i dijete su urednog zdravstvenog stanja", odgovorili su iz bolnice portalu 24sata.

Strankinja se sama porodila u WC-u lugarnice, a onda su u javnost isplivali još nevjerojatniji detalji cijele priče. Žena nije ni znala da je trudna. 

"Mogu reći da smo svi skupa imali sreće da sam danas bila u sklopu dežurne ekipe, da smo se prvi našli na mjestu događaja. Porod je, kad smo došli, bio u zadnjoj fazi. Porodila se sama. Mi smo priskočili sa svom medicinskom opremom i krenuli u zbrinjavanje. Imali smo sreće što smo u blizini imali dodatne pomoći, od HGSS-a. Došla je ginekologinja koja je i meni olakšala pomoć", ispričala je anesteziologinja dr. Anela Ušanović koja je kao članica HPM-a svjedočila nevjerojatnom događaju.

VEZANI ČLANCI:

Ginekologinja, dr. Dora Perinčić,  specijalizantica u OB Pula, pak se sa suprugom i vlastitom, četveromjesečnom bebom, zatekla u HGSS-ovoj kući, udaljenoj sat vremena hoda pa je i njena beba natrag s Paklenice u bolnicu pratila novorođenče. "Nevjerojatan splet okolnosti, sretni smo svi da je sve završilo dobro!", ispričala je za 24sata. Ona je na kraju prerezala pupčanu vrpcu. 

O nesvakidašnjem događaju u nacionalnom parku, prvi je izvijestio HGSS. "Danas u 14:51 sati, naši dežurni spašavatelji su dobili dojavu o porodu u objektu Lugarnica u NP Paklenica. Prije dolaska tima HGSS-a, mlada strana državljanka rodila je djevojčicu uz asistenciju djelatnika Nacionalnog Parka. Majka i novorođenče su sigurno prebačeni u kanjon, gdje su predani HMP timu. Komunikacija tijekom akcije je bila otežana nedostatkom mobilnog signala," napisali su na svojoj Facebooku u subotu poslijepodne.

VIDEO Ginekolog objašnjava kako žena može roditi, a da ne zna da je trudna

 

Ključne riječi

Komentara 1

ZZ
Zvir Zvirek
13:56 31.07.2023.

Šta otišla a beba ostala Hrvatica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije