Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmska otmica u Osijeku

Oteo ženu pa prijetio: Mogu što želim, sad ću te silovati...

hitna
Foto: Dino Stanin/PIXSELL, ilustracija
1/3
13.06.2015.
u 11:15

Upomoć! Ž. L. nekako je nazvala supruga, ali on je uspio razabrati samo tri pojma: silovati, otmica auta, Eurodom

– Sjedila sam u automobilu i čekala supruga koji je skoknuo na Hitnu pomoć, gdje radi kao liječnik, po neke papire. Nepoznati mi je muškarac ušao u vozilo i sjeo za upravljač. Rekao je da će se samo preparkirati – prepričava Ž. L. (31) iz Osijeka nevjerojatnu dramu koja se odigrala u četvrtak oko 16 sati.

Nije ni slutila kako upravo postaje žrtva gotovo filmske otmice.

Pogledom ispratio BMW

Mislila je da se zapravo netko od suprugovih kolega šali s njom. Ubacio je BMW u “rikverc” i automobil je krenuo, upitala ga je: “Je l’ sad dosta?” No, muškarac je stisnuo gas i pojurio Hutlerovom ulicom. Žena je bila izvan sebe od straha. – Govorio je da mu se sviđam, da će me silovati i ubiti, ponovio je to tri puta, smireno. Rekao je da je on Isus, Bog, automobil je sada njegov i može što želi – nastavlja žena kroza suze.

Istodobno, suprug je izašao iz zgrade Hitne. Nije mogao pronaći ni automobil ni suprugu. – Zvao sam je na mobitel, nije se javljala. Poslao sam joj poruku na Viber. Nazvala me za dvije minute, nepovezano je govorila, razumio sam samo tri riječi “silovati, otmica auta, Eurodom” – prisjeća se suprug I. L. (31). Mladi liječnik ni trenutka nije dvojio, nazvao je policiju pa utrčao u zgradu, “pokupio” dispečera i ubrzo su vozilom Hitne pomoći pod rotirkama pojurili prema zgradi Eurodoma.

– Kada smo stigli, nismo je našli. Bila je s druge strane raskrižja. Dok smo stajali, gledali smo kako naš BMW velikom brzinom juri pokraj nas – navodi I. L.

Zapeo u koloni automobila

Otmičar ju je, naime, vozio oko četiri kilometra kroz grad, a kada je stao na semaforu na raskrižju Trpimirove i Drinske ulice, uspjela je iskočiti i pobjeći. On se odvezao dalje. Policija je krenula u potjeru. BMW su sustigli u koloni s druge strane raskrižja na kojem je žrtva iskočila iz auta. Prepriječili su mu put. – Izašao je iz auta i počeo trčati, ali su ga sustigli i svladali – otkrivaju nam.

Riječ je, utvrdilo se, o 25-godišnjaku koji je prijavljen za protupravno oduzimanje slobode. – Kada smo stizali pred Hitnu pomoć, vidjela sam ga kako sjedi u svom automobilu, vrata su bila otvorena, jedna noga vani. Gledao me, ali nisam obraćala pozornost. Ustao je kasnije i dalje me promatrao – prisjeća se žena, koja je zbog svega potražila pomoć psihijatra.

Mladić nije toga dana bio na pregledu na Hitnoj pomoći pa pretpostavlja da je “samo čekao žrtvu”. Otmičar je navodno prije mjesec dana dobio otkaz.

>>Oteli i ubili tinejdžerku iako su roditelji platili otkupninu

>>Oteli 15-godišnjaka i prisiljavali ga da za njih krade parfeme

Komentara 13

OB
ObrenM
13:51 13.06.2015.

Sto treba napraviti seksualni manijak kriminalac,da bi mu se objavili dicni podatci?Najpravednije bi bilo,da takovo nesto napravi onima,koji su donjeli takove zakone,koji stite "integritet"sutra podobnih-vladajucim.U Zadru je prije par godina propala nekad respektabilna firma.Obzirom da vlasnici nisu bili podobni vladajucim ,za odlazak na sud bracni par stari sedamdesetak godina su pod lisicama i uz novinarsku ekipu koja ih je slikala iz svakog kuta bili privedeni uz objavu svih mogucih osobnih podataka.Zivot dajmo za ovakovu pravednost.

LU
lukabulic
23:16 20.07.2015.

u autu se koristi pojas a ona je uspila na križanju iskočiti iz auta-

LU
lukabulic
23:17 20.07.2015.

ako se pomijeriš pojas blokira- -ne razumim-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije