Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽILI OCA I MAJKU

Otac ubijene djevojčice iz škole u Beogradu: 'Svaki dan idemo na groblje da je poljubim i ispričam joj se'

Roditelji djece ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar" prosvjeduju ispred vlade Srbije
Foto: Milos Tesic
1/9
14.02.2024.
u 15:49

Otac jedne od žrtava danas je u posebnom parničkom postupku sudskom vijeću rekao da se zajedno s obitelji 2020. preselio iz Francuske u Srbiju zato što su se htjeli više posvetiti djeci, jer osim djevojčice koja je ubijena imaju i dvoje mlađe djece

Pred Višim sudom u Beogradu u srijedu je nastavljen parnični postupak koji roditelji učenika ubijenih u školi "Vladislav Ribnikar" vode protiv oca i majke dječaka-ubojice koji je hicima iz očeva pištolja usmrtio devetero učenika i školskog zaštitara. Paralelno s parničnim postupkom, u kojem nekoliko roditelja traži naknadu nematerijalne štete za pretrpljenu duševnu bol zbog smrti bliske osobe, vodi se i kazneni postupak protiv oca i majke, ali je on zatvoren za javnost.

Dječakova oca tužiteljstvo tereti za teško djelo protiv sigurnosti jer se sumnja da je sina, neprimjereno njegovu uzrastu, vodio u streljanu i obučavao ga kako rukovati oružjem, te da nije sukladno zakonskoj obvezi čuvao oružje jer je dječak očevim pištoljem počinio masovno ubojstvo. Majka dječaka tereti se za kazneno djelo nedopuštenog posjedovanja i nošenja oružja.

Roditelji djece ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar" prosvjeduju ispred vlade Srbije
1/6

Otac jedne od žrtava danas je u posebnom parničkom postupku sudskom vijeću rekao da se zajedno s obitelji 2020. preselio iz Francuske u Srbiju zato što su se htjeli više posvetiti djeci, jer osim djevojčice koja je ubijena imaju i dvoje mlađe djece. Obitelji Dukić, kako je rekao, tog 3. svibnja je "stao svijet", a pored ubijene kćeri nađen je mobitel kroz koji je prošao metak, zbog čega on misli da ga je pokušala pozvati.

“Svaki dan idemo na groblje da je poljubim i ispričam joj se”, naveo je otac, rekavši kako se osjeća krivim što su se preselili u Srbiju. Dodao je da su njegova mlađa djeca suočena s bremenom koje moraju nositi jer im je sestra ubijena u školi. On smatra da je masakr u školi "propust roditelja" i nije mu jasno kako je moguće da je dječak odlučilo uzeti toliko života u samo dvije minute, izvijestila je agencija Tanjug sa suđenja.

POVEZANI ČLANCI:

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će donijeti odluku prihvaća li u potpunosti ili djelomice tužbeni zahtjev obitelji ili ga, eventualno, odbacuje. Sud je ranije ocu dječaka odredio privremene mjere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u kaznenom postupku, a prema majci u parničnom postupku.

Koncem siječnja pred Višim sudom počeo je kazneni postupak protiv oca i majke dječaka, te instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, otac učio dječaka da puca. Svi optuženi odbacili su krivnju. Dječak-ubojica pred sudom ne može kazneno odgovarati jer je  u trenutku ubojstva bio mlađi od 14 godina. Pored ovog parničnog postupka vodi se još jedan po tužbi 27 članova obitelji ubijenih, a nedavno je i nastavnica koja je teško ranjena u pucnjavi podnijela tužbu protiv roditelja.

>> VIDEO Prosvjedi u Beogradu: 'Ako zažmirimo na ovakve krađe izbora, onda se nećemo nikad osloboditi ove vlasti'

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
19:24 14.02.2024.

I u Mariboru idu roditelji na grobove svoje djece, al nije ovima to u opisu radnog mjesta. Pardon, mesta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije