Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija u Skopju

Otac ubijene djevojčice (14) doveden na sud: Negira krivnju, no dokazi govore suprotno

Ilustracija
Foto: Tomislav Georgiev/Xinhua/Ilustracija
1/3
04.12.2023.
u 22:11

Prije nego što je osumnjičen, otac Aleksandar sudjelovao je u istrazi kako bi se Vanja pronašla. Bio je uz majku Zoricu koja je javno tražila pomoć u pronalaženju Vanje i prva prijavila nestanak

Priveden je Aleksandar Đ., otac otete i ubijene Vanje Đ., navodi portal Skopje1. Tužiteljstvo ga sumnjiči kao sudionika u slučaju ubojstva njegove kćeri. Otac je na sud doveden nakon dana provedenog u policijskoj postaji i Tužiteljstvu na saslušanju. Jutros su iz Tužiteljstva i MUP-a poručili da on negira bilo kakvu povezanost, ali da imaju dokaze koji govore suprotno.

Otac se sumnjiči da je dao informacije o vremenu i mjestu kada će Vanja biti sama, a potom od majke zatražio novac. No, kako je rekao ministar Oliver Spasovski, stvari su izmakle kontroli pa je prvoosumnjičeni Ljupčo P. iz vatrenog oružja ubio djevojčicu.

Portal Skopje1 objavio je snimku privođenja oca na sud. On je tom prilikom, kako se može vidjeti na snimci, digao oba palca uvis.

Prije nego što je osumnjičen, otac Aleksandar sudjelovao je u istrazi kako bi se Vanja pronašla. Bio je uz majku Zoricu koja je javno tražila pomoć u pronalaženju Vanje i prva prijavila nestanak.

Podsjetimo, sinoć je policija potvrdila kako je pronađeno tijelo četrnaestogodišnje djevojčice Vanje koja je nestala 27. studenoga na putu do škole u Skopju. Djevojčica je ubijena istoga dana kada je nestala, nekoliko sati nakon otmice. U blizini njezina tijela, pronađena je još jedna ubijena osoba u dobi od 74 godine. 

VEZANI ČLANCI:

Djevojčica je nestala u jednom od najprometnijih dijelova Skoplja što je uznemirilo stanovnike Sjeverne Makedonije. Ona je u ponedjeljak krenula u školu u 7.20 i već u 7.35 sati nije bila dostupna. Njezina je majka ranije istaknula kako Vanja nije prijavljivala maltretiranje, da obiteljski odnosi nisu narušeni i da nemaju neprijatelja.

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je, kako su prije nekoliko dana prenosili makedonski mediji, da je odmah po prijavi krenula istraga, da je obavljen niz razgovora s osobama bliskima djevojčici te da su pregledane kamere. Također, makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski u petak je naglasio da je ispitano nekoliko desetaka osoba.

Komentara 1

MA
marli
23:01 04.12.2023.

Teoretičar zavjera - dovoljna dijagnoza. Gore ne postoji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije