Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobijedio
Povratak na članak

Otac u Čakovcu tužio sina jer ga odbija uzdržavati, sud odredio isplatu od tisuću kuna mjesečno

Dijete se, kaže zakon, može osloboditi dužnosti uzdržavanja roditelja koji ga iz neopravdanih razloga nije uzdržavao u vrijeme kada je to bila njegova zakonska obveza.

Komentari 29

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
13:20 12.03.2022.

Jesu li otac i sin iz obitelji Oršuš?

VL
SN
sasa.novak.58
18:37 12.03.2022.

Ne daj Bože da država osigura penziju od koje penzioneri mogu živjeti. Puno je bolje zakonski odrediti da taj trošak snose zaposleni članovi obitelji koji svaki mjesec plaćaju državi za penziju koja im neće biti dovoljna za preživljavanje.

VL
RO
ronyday
16:01 12.03.2022.

Trebamo samo kopirati zakone iz demokratskih država poput Švicarske, gdje roditelji nakon 65. godine ne mogu darivati ništa od svoje imovine djeci, i sve što je darovano djeci, obvezuje djecu za uzdržavanje roditelja, a kod nas djeca sve oduzmu od roditelja i tada ih smjeste u državne domove da im mi sa grbače naroda plaćamo smještaj, ili plaćamo preko socijalne pomoći razne domaćice i druge vidove uzdržavanja i pomoći.

VL
TP
The_Point
16:18 12.03.2022.

Sigurno se stari nekad jako brinuo za tog sina.

VL
IG
igorl
11:19 15.03.2022.

Najtuznije od svega da je od troje punoljetne djece svo troje niskoristi. Socijala odgaja socijalu, valjda.

VL
BU
Budni
10:32 14.03.2022.

Za nagradu ga je tukao dok je bio dijete i stajao je sa trubom kod selskog dućana!

VL
Avatar MinerVlado
MinerVlado
17:47 12.03.2022.

Kakva su to djeca koje sud mora prisiljavati da se brinu o svojim starim roditeljima!!! To je smeće od djece. To su gadovi! Pa nitko ti nije važniji od roditelja koji su te stvorili i dali ti sve što imaš!

VL
Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
12:14 12.03.2022.

Otac pravi hrvat u Čakovcu tužio pravog hrvatskog sina jer ga odbija uzdržavati, sud odredio isplatu od tisuću kuna mjesečno ali če sin sukladno plemenskoj kulturi i hrvatskoj naturi uz Boga i domoljublje izbjegavati obaveze i negirati če presudu suda kao nevažeču jer je navodno otac pravi hrvat nešto šaputao poštenom i pravednom sucu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.