Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teške prijetnje

Otac nastavnici prijetio ubojstvom, majka socijalnim radnicama da će ih zakopati u vrtu

Učionica/Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
12.12.2018.
u 10:53

Rekao je nastavnici da "takvih koji rade kao ona ima zakopanih na groblju".

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo optužnicu s kaznenim nalogom protiv 54-godišnjaka zbog prijetnje nastavnici.

Prema optužnici, on je 21. kolovoza 2018. u Varaždinu u uredu ravnatelja srednje škole, nezadovoljan time što njegova kći nije položila popravni ispit iz matematike, rekao nastavnici da "takvih koji rade kao ona ima zakopanih na groblju". Mislio je pritom na profesora kojeg je u lipnju 2001. godine u Varaždinu ubio učenik te škole. Kako bi upotpunio prijetnju, 54-godišnjak je pokazao prema dvorištu na kojem se to dogodilo.

Video - Profesor koji se sukobio s učenikom o zakonskoj infrastrukturi u školama

Općinski sud u Varaždinu je donio nepravomoćnu presudu kojom je okrivljenika oglasio krivim za kazneno djelo prijetnje i osudio ga uvjetnom osudom s kaznom zatvora od sedam mjeseci i rokom kušnje od jedne godine.

Nevezano uz taj slučaj, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je i optužnicu protiv 51-godišnjakinje koja je 23. svibnja 2017. u dvorištu svoje obiteljske kuće u Šemovcu, prilikom terenskog obilaska trima djelatnicama Centra za socijalnu skrb, koje su stigle zbog zaprimljenih prijava da zanemaruje brigu o svojem sinu, rekla da ju ostave na miru i zaprijetila im da će ih ubiti i zakopati u vrtu.

Komentara 12

PA
Pajkoslava2
11:40 12.12.2018.

Eto što se dogodi kad od svog djeteta napraviš božanstvo.

BL
bljak007
14:24 12.12.2018.

Takve roditelje zatvoriti uz obavezu da prođu odgoj, a pokraj takvih roditelja ni djeca nemogu biti bolja.

Avatar scubacro
scubacro
12:03 12.12.2018.

...sigurno su srbi ti iz socijalne sluzbe i ta nastavnica.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije