Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO OSUĐENI

Otac i sin orobili ZET-ovca i prebili ga metalnom bejzbol palicom

Zagreb: Objava presude Filipu Miljeviću i Vedranu Miljeviću za krađu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
04.12.2023.
u 15:46

Filip Miljević je nepravomoćno osuđen na djelomičnu uvjetnu jedinstvenu kaznu od dvije godine i 11 mjeseci zatvora. Vedran Miljević, njegov otac, također je nepravomoćno osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od godinu i četiri mjeseca zatvora

Za razbojničku krađu i oštećenje tuđe stvari na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno su osuđeni Filip Miljević i njegov otac Vedran Miljević. Filip Miljević je nepravomoćno osuđen na djelomičnu uvjetnu jedinstvenu kaznu od dvije godine i 11 mjeseci zatvora. Od izrečene kazne, u zatvoru mora provesti godinu i pet mjeseci, a ostatak mu se mijenja  uvjetnom kaznom uz rok kušnje od tri godine. Izrečena mu je i mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja te liječenja od ovisnosti o alkoholu i opijatima. Sud mu je izrekao i  mjeru zaštitnog nadzora prema kojoj se svakog prvog i trećeg ponedjeljka u mjesecu mora javiti u policijsku postaju. Dva puta mjesečno se mora javljati i obiteljskom liječniku u Dom zdravlja Trešnjevka. Izrečena mu je i posebna obveza javljanja probacijskom službeniku. Ako želi putovati u inozemstvo mora tražiti dozvolu od suda, a mora prijaviti i svaku promjenu prebivališta. Pušten je iz istražnog zatvora u kojem je bio od 29. listopada 2022.

Vedran Miljević, njegov otac, također je nepravomoćno osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od godinu i četiri mjeseca zatvora. Od izrečene kazne u zatvoru  mora provesti osam mjeseci, a ostatak mu se mijenja uvjetnom uz rok kušnje od tri godine. I on se svaki mjesec mora javljati policiji. 

Otac i sin su se teretili da su dovezli na parking u Prečkom te stali iza vozila u kojem je bio ZET-ovac B.B. (64). Filip Miljević se provukao kroz djelomično otvoreni prozor, kako bi s  suvozačeva sjedišta ukrao torbicu s novcem, dokumentima i drugim stvarima. S ukradenim predmetima udaljio se prema vozilu kojim se dovezao, a B.B. je izašao iz svog automobila te je tražio da mu vrate stvari. Oni su to odbili pa im je B.B. svojim vozilom blokirao izlaz s parkinga i rekao da se neće maknuti dok ne dođe policija i dok mu ne vrate stvari. Otac i sin Miljević su izašli iz vozila, Vedran Miljević ga je udario u prsa, a Filip Miljević šakom u lijevu stranu lica. Potom je iz automobila uzeo metalnu bejzbol palicu dužine 71 cm i njome porazbijao vjetrobranska stakla i farove B.B.-ova auta na kojem je napravio i niz udubljenja i ogrebotina. Kada je došla policija napadači su pobjegli, a B.B. se skljokao na pločnik, te je zbog teških ozljeda prevezen u bolnicu.

VEZANI ČLANCI:

Olakotnim je Filipu Miljeviću cijenjena mlađa životna dob, priznanje, iskreno kajanje koje je oštećeni prihvatio, smanjena ubrojivost i njegovo narušeno zdravstveno stanje. Otegotnim mu je cijenjena ranija osuđivanost, upornost i bešćutnost jer je napao stariju osobu kao i pobude iz kojih je to  učinio.

Njegovom ocu olakotnim je cijenjena je sutkinja neosuđivanost, što je zaposlen i otac maloljetnog djeteta, dok mu je otegotnim cijenjena bešćutnost i pobude zbog kojih je to učinio.

VIDEO Boysi na sudu, odvjetnik jednog BBB-a: Nadamo se puštanju na slobodu do Božića

 

Komentara 4

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
12:37 04.12.2023.

👍budu upoznali prave bitange

DU
Deleted user
17:07 04.12.2023.

Zašto uvjetno ?? To treba općenito ukinuti, odmah u zatvor jer kad izađe odmah će nekog prebiti !

GA
Gastarbeiter2
13:02 04.12.2023.

Fina neka obitelj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije