Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
užas na otoku
Povratak na članak

Otac (46) i maloljetni sin ronili na Korčuli: On poginuo, dječak hitno prebačen u bolnicu

Otac i sin su, prema saznanjima policije, ronili u uvali na predjelu otoka Trstenik, južnoj strani koja gleda na Lastovo.

Komentari 12

DU
Deleted user
21:09 10.08.2021.

Žao mi je . Pri ronjenju treba biti izuzetno oprezan . Razum ispred srca.

VL
TO
TORQUEMADA
22:33 10.08.2021.

Korčulanski akvatorij uzeo je puno ronilačkih života i to čak i domaćih ljudi, pa ovo ne čudi. Ronjenje nije šala i rizik je i za znalce, a kamoli za rekreativce i priučene turiste. Isto vrijedi i za kvazinautičare, gliseraše i samouke skuteraše, pa je sasvim objašnjivo stradavanje raznih stranih gostiju diljem obale zadnjih dana. Ljudi neozbiljno shvaćaju more, plovila, odmor i odgovornost, zato crnim kronikama ne manjka sadržaja u posljednje vrijeme.

VL
DU
Deleted user
22:59 10.08.2021.

Vjerojatno naglo izronjavanje sa veće dubine, prsnuće pluća. Moja sućut

VL
Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
07:14 11.08.2021.

Nema dovoljno podataka. Ili je naletio neki gliser, pa ga izrezao. Za tako nešto postavlja se bova koju gliseraši često niti ne gledaju. Ali u uvali blizu obale nema glisiranja i to je manje vjerojatno. Drugi razlog je mogući previšee dug ostanak ispod vode na većoj dubini. Svaki ronilac ima sat. Ako se zaigra i ne gleda može ostati bez kisika a tada je panika. Ako su dvojica mogu jedan drugome dati kisik, ali s njim je bio maloljetnik. U panici se ide na brži izron i tada je jedino barokomora opcija za život. U Hrvatskoj postoje instalirane barokomore na više mjesta.

VL
DU
Deleted user
06:51 11.08.2021.

U toj uvali postoji jedna manja pećina do koje se može na dah bez problema i popularna je za pogledati a neki se uvlače unutra. Vjerovatno je neiskusan Francuz tamo zaglavio,možda opalio glavom u strop pećine i onesvijestio se a maloljetnik mu nije mogao pomoći.

VL
MO
modovisisajteMaraschino
21:03 10.08.2021.

O Bože, pa što je to došlo ljudima, same nesreće

VL
LO
luka_os
21:14 10.08.2021.

Turizam treba ogranicit. Ovo je sada previse ljudi. Zbog njih cemo svi biti zatvoreni u 10mj

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.