Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriju opasne droge

Osvježivači i dalje prijete hrvatskoj djeci: 'Agresivni su, ne znaju što rade...'

Legalna marihuana "Herbal Mix"
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
21.09.2018.
u 07:38

Ovi osvježivači u sebi imaju psihoaktivne tvari, kao primjerice spojeve slične THC-u, kojeg ima u marihuani

Osvježivači zraka koji kriju opasne droge i dalje su lako dostupni za kupnju maloljetnicima. Tako je nedavno u osječki KBC dovezen 11-godišnjak, trinaesti maloljetnik koji je u kritičnom stanju dovezen u osječku bolnicu ove godine. 

Korištenje osvježivača može itekako izazvati brojne nuspojave.

- Agresivno ponašanje, osjećaj da ne znaju gdje su, što rade, s kim su, potreba da sebi nešto naprave, košmar, zatekli su ih na ulici pa se pozvala hitna medicinska pomoć, ne znaju s kim su ni što rade - pojašnjava doc. prim. dr. sc. Katarina Dodig Ćurković iz KBC-a Osijek za Dnevnik.hr.

Ovi osvježivači u sebi imaju psihoaktivne tvari, kao primjerice spojeve slične THC-u, kojeg ima u marihuani. Stručnjak za droge Dubravko Klarić tvrdi da nerijetko "na mlade osvježivači djeluju snažnije od nekih droga". 

- Prodaja takvih kod nas postoji i praktični polulegalno postoji - često nismo uopće sigurni u kemijsku strukturu tih stvari koje se prodaju - dodao je Klarić.

Problem policiji zadaje što proizvođači osvježivača zraka često promijene jedan kemijski element te tada više nitko ne može biti kažnjen.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 7

NO
nogogaz
08:45 21.09.2018.

Nema droge koja bi napravila vise stete od hdza i " domoljuba".

NO
nogogaz
08:48 21.09.2018.

Najbolje je da novinari ne napisu da se radi firmi oJohnson & Johnson® ili se varam?

ZN
znam
08:43 21.09.2018.

Zivio sam u drzavi koja je imala slican problem. Rijesili su to tako da su uvoznici morali dokazati djelotvornost proizvoda kao da se radi o farmaceutskom proizvodu , sto je ekstremno skupo. Problem rijesen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije