Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK VINKA GRGIĆA

Osumnjičenik iz afere Janaf ponovno gradonačelnik Nove Gradiške

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
17.05.2021.
u 18:42

Njegova je lista dominirala i u Gradskome vijeću, s rezultatom od 50,16 posto

Vinko Grgić, osumnjičen u korupcijskoj aferi Janaf, vratio se na čelo Nove Gradiške. Bivši SDP-ovac Grgić u listopadu lani iz Remetinca je podnio ostavku na funkciju gradonačelnika, no odlučio se ponovno boriti za isto mjesto i uspio je, i to premoćno već u prvome krugu. Kao kandidat grupe birača pridobio je 61,66 posto glasova. S gotovo identičnim postotkom postao je gradonačelnik i 2017., tada kao kandidat SDP-a.

Priznao je da se plašio da je izgubio povjerenje građana, ali i da su mu upravo njihovi pozivi bili poticaj da se ponovno kandidira.

– Napravio sam puno toga u životu. Mogao sam se vratiti tamo gdje sam počeo prije 30 godina, poduzetnik sam. No odabrao sam varijantu koja se zove “Moj grad Nova Gradiška” – komentirao je Grgić svoju pobjedu.

Njegova je lista dominirala i u Gradskom vijeću, s rezultatom od 50,16 posto.

Vinko Grgić uhićen je 18. rujna u aferi Janaf, u kojoj je pokrenuta istraga protiv predsjednika uprave Janafa Dragana Kovačevića zbog primanja mita od 1,96 milijuna kuna. Tri je mjeseca proveo u istražnom zatvoru, a nakon izlaska iz Remetinca izašao je i iz SDP-a, na inzistiranje vodstva stranke. Bio je, podsjetimo, i saborski zastupnik.

Koktelima možete pojačati imunitet: Donosimo jednostavne recepte!

Ključne riječi

Komentara 2

JO
Joks56
21:35 18.05.2021.

U Hrvatskoj što si veći lopov narod te više voli

DA
dario131
14:45 18.05.2021.

E narode moj,on je krao al je i dao....eeee Nevjerovatno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije