Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO P. MARTIĆA

Osumnjičeni za zločin poslovno surađivao s Vrkićevim sinom

ivica vrkić (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
15.07.2013.
u 07:35

Damir Handanović u izbornoj noći slavio je u stožeru Ivice Vrkića, a od njegova sina Domagoja kupio je tvrtku Vrba

Nisu šutjeli. Pričali su o likvidaciji koju su, sumnja se, “odradili” prije punih devet godina. Osječani Damir Handanović zvani Prcko (33) i Davor Čizmok (33) sami su sebi, navodno, stegnuli omču oko vrata. Priča je to koja se proširila gradskim kuloarima nakon što je dvojac uhićen zbog sumnje u ubojstvo poduzetnika Pere Martića (38) i prijateljice mu Jadranke Modrić (26). Tijela su im nađena u ožujku 2004. u garsonijeri nekadašnjeg hotela Turist. Handanović je, vjeruju istražitelji, platio Čizmoku da ustrijeli Martića.

>> Martića likvidirao za 100.000 eura da mu uzme klub?

Djevojka slučajna žrtva

Djevojka je bila slučajna žrtva, kako bi se prikrio zločin. Soba je bila puna čahura, cijeli je “okvir” pištolja ispražnjen. Pet je metaka završilo u Martićevom, a jedan u Jadrankinu tijelu. Nitko ništa nije čuo. Pero Martić bio je vlasnik Automat cluba City. Handanovića je uveo u posao s aparatima za poker. Čizmok je bio Martićev zaposlenik. Pretpostavlja se da je klub u pozadini zločina koji je šokirao Osijek i da ga je Handanović namjeravao preuzeti. Ponudio je Čizmoku, nagađa se, 100.000 eura za likvidaciju. Čim je “kimnuo” za pristanak, dobio je predujam. U džep je stavio, navodno, dvadesetak tisuća eura.

Handanović je nedavno u izbornoj noći slavio u stožeru novog osječkog gradonačelnika Ivice Vrkića. Poslovno je surađivao s njegovim sinom Domagojem Vrkićem zvanim Tajson. Kupio je njegovu tvrtku Vrba, koju je osnovao sam Ivica Vrkić. Tvrtka se bavila uzgojem ribe, rekreacijskim ribolovom i lovom. Preuzeo ju je 2008. godine Handanovićev “Deconic”, registriran za prodaju PVC-profila i usluge. Poduzeće, prema sudskom registru, ima široku paletu poslova – od barova, prijevoza robe do njege tijela, gradnje i hotela.

– S tim čovjekom pio sam kavu. Kupio je nekadašnju tvrtku moga sina. Jesam li od svih tisuću ljudi u stožeru trebao tražiti potvrdu o nekažnjavanju? – odgovorio je gradonačelnik.

Prošli poligraf

Handanovića se sumnjiči i da je dvije prostitutke doveo iz Srbije kako bi, vjeruje se, zabavljale njegove poslovne partnere, a svakoj je platio po 500 eura. Inače, Handanović je bio svjedok na suđenju poduzetniku Goranu Kriviću te Tihomiru Wilhelmu zvanom Dikan zbog pokušaja iznude više od milijun kuna od Ivana Žderića, vlasnika posrnulih Kladionica Žderić. Sud je smatrao da je lažno svjedočio u korist optuženih.

Dvojcu iz osječkog naselja Jug 2 prijeti i do 40 godina zatvora. Naručitelj će odgovarati za Martićevo ubojstvo, ali ne i smrt Jadranke Modrić. Izvršitelj ju je ustrijelio da bi se zaštitio. Prijatelji osumnjičenika tvrde da im je ubojstvo namješteno. Da bi ga se uhitilo, Čizmok je, kažu, “namamljen” u Osijek iz Beograda, gdje radi kao serviser sefova. Obojica su, navode oni, prošli poligraf. Više od 150 razgovora obavila je policija od krvavog ožujka 2004. do danas.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije