Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORGANIZIRANI KRIMINALITET

Zaradili kaznenu prijavu - ilegalno prebacili 166 strana državljana

Policija
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
18.12.2019.
u 15:08

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici Ravnateljstva policije, Uprava kriminalističke policije, Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Policijska uprava zagrebačka, Sektor kriminalističke policije provedeno je nad više osoba koje su počinile više kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Kriminalističko istraživanje provedeno je 16. i 17. prosinca u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. U sklopu istraživanja uhićene su tri osobe i to dva državljana Republike Hrvatske starosti 50 i 36 godina te državljanin Sjeverne Makedonije starosti 48 godina, dok se za drugim, zasad nedostupnim osobama traga.  

Obavljene su pretrage domova i prijevoznih sredstava, a pronađeno je i više mobilnih telefona i SIM kartica raznih operatera i drugi materijalni dokazi, javlja PU zagrebačka.

Također, utvrđeno je kako su osumnjičeni muškarci, s drugim, policiji nepoznatim osobama, organizirali dolazak stranih državljana na područje Republike Hrvatske, koji nisu ispunjavali formalne i zakonske uvjete za ulazak.

Naime, bili su spremni da im se, uz plaćanje novčane naknade, ilegalnim putem organizira odlazak s teritorija Bosne i Hercegovine na teritorij Republike Hrvatske te dalje u druge zemlje Europske unije.

Policija sumnja da je ilegalno prebačeno čak 166 stranih državljana.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem utvrđivanja nepoznatih osoba koje su sudjelovale u organiziranom kriminalitetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije