Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamjena identiteta

Osudili ga, a niti zna žrtvu niti je ikad bio u Biogradu!

sudnica portal (1)
Sanjin Strukic/PIXSELL
07.08.2013.
u 07:26

I čovjek za kojeg se tvrdi da sam ga napao potpisao je kod javnog bilježnika da nisam ta osoba koja se spominje u optužnici i presudi, no ni to nije pomoglo, kaže Tomašević

Kad pomislimo da hrvatsko pravosuđe ne može niže, uvijek se pojavi novi slučaj koji nas demantira i upozori koliko je još posla pred svima da i pravosuđe počne raditi profesionalno i po zakonu.

Upao u kuću i udario

Najnoviji primjer je Mladen Tomašević (42) iz Bošnjaka, koji zbog oglušivanja pravosudnih tijela već pet godina vodi borbu s pravosuđem. Prekršajni sud u Zadru, Stalna služba u Biogradu na Moru, na temelju optužnog prijedloga PP Biograd na Moru osudio ga je jer je 5. lipnja 2008. oko 15.33 sati narušavao javni red i mir tako što je došao do obiteljske kuće Gorana Lipovca. Tad mu se, stoji u presudi, obratio riječima: “Što ne štima s tim putem?” te ga dvaput udario šakom u glavu. Sud je Tomaševića zbog prekršaja osudio na novčanu kaznu od 377 kuna uz naknadu troškova postupka.

– Sve bi i bilo u redu da sam to ja. No oni su osudili pogrešnu osobu, što im pokušavam stalno dokazati, ali ne vrijedi. Iznijeli su niz generalija za mene koje ne odgovaraju istini. Kažu da sam oženjen, a nisam, da imam nekretninu u Biogradu, a tamo nikad nisam bio – kaže Tomašević, koji se medijima obratio kao posljednjoj nadi da se riješi njegov slučaj. Kaže i da ni jednom nije pozvan na sud i da mu nije udovoljeno da se suoči sa svjedocima i policajcem koji je bio na intervenciji… Ne pomaže ni izjava oštećenog Lipovca, ovjerena kod javnog bilježnika, da se ne radi o istoj osobi i da je sud osudio pogrešnog.

Umjesto novca – zatvor

 –  Ponuđeno mi je da, ako presuda postane pravomoćna, a ne želim je platiti, novčanu kaznu pretvorim u zatvorsku. Ne znam zašto bih plaćao za nešto što nisam učinio. Samo bih priznao krivicu! Prošao sam rat, radim kao poljoprivrednik, ali ovakvo što nisam doživio. Žalit ću se dokle budem mogao, a tužit ću i RH zbog ovog šlamperaja. Ne znam samo tko je taj pravi Mladen Tomašević i zašto ga se i tko toliko štiti – zaključio je nevini Tomašević.

>> Pravosuđe je bilo i ostaje prepreka ekonomskom razvoju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije