Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Hrabro dijete

Osuđeni Siladi član je SDP-a, Grbin traži suspenziju

13.04.2018.
u 10:17

Iz SDP-a su poručili da je Siladi stavio mandat na mjesto člana Glavnog odbora SDP-a u status mirovanja nakon izricanja presude.

Željko Siladi, direktor tvrtke Radio Psunj, koja je vlasnik radija Nova Gradiška, koji je sa suprugom Đurđom Siladi, glavnom urednicom na tom radiju, nepravomoćno osuđen jer su dio novca prikupljenog u humanitarnoj akciji za preminulu djevojčicu Noru Šitum potrošili za poslovanje te tvrtke, član je Glavnog odbora SDP-a. Kako je riječ o najvišem političkom središnjem tijelu SDP-a između dvije konvencije koje upravlja strankom, postavlja se logično pitanje hoće li dotični snositi ikakve posljedice.

Iz SDP-a poručuju da je Željko Siladi odmah nakon izricanja nepravomoćne presude, u skladu sa Statutom stranke, stavio mandat na mjesto člana Glavnog odbora SDP-a u status mirovanja.

– SDP potpuno podržava sva nastojanja pravosudnih institucija da se rasvijetle eventualne zloporabe u toj i svim drugim humanitarnim akcijama – poručili su iz SDP-a. Međutim, nije isključeno i da će Željko Siladi na kraju proći i teže. Naime, potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, kako nam je sam potvrdio, još je prekjučer, čim je čuo za nepravomoćnu presudu, o svemu obavijestio glavnog tajnika SDP-a, a zatražit će i raspravu o tom slučaju na idućoj sjednici Predsjedništva stranke.

– Zatražit ću raspravu i da se primjenom odredbi novog Statuta suspendira člana Ž. Siladija kako više ne bi imao nikakva članska prava do pravomoćnosti presude, pogotovo imajući na umu o kakvom je kaznenom djelu riječ – kazao je Grbin.

Na pitanje koliko će ovaj novi slučaj štetiti stranci, kazao je da svaki postupak protiv člana stranci nanosi štetu, a kada je riječ o eksponiranom slučaju, šteta je i veća.

– Zato sam na stranačkoj konvenciji i podnio amandmane koji idu za nultom tolerancijom na kriminal u SDP-u. Prije kritiziranja bilo koga svatko mora pomesti pred vlastitim pragom – kaže Grbin.

Komentara 6

KO
koraknaprijed
10:50 13.04.2018.

Još jedan primjer povijesti imena SveDrP-ovci!

Avatar kesizubac
kesizubac
10:49 13.04.2018.

Mi iz SDP ne krademo.....

MA
matti
10:53 13.04.2018.

Cvitan ce to srediti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije