Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČNO UBOJSTVO

Osuđena djevojka s Aljaske: Upucala prijateljicu jer joj je 'bogataš' rekao da će dobiti 9 milijuna dolara

State of Alaska Department of Law
15.02.2024.
u 14:15

Sve je, naime, krenulo kada je Brehmer imala 18 godina i na internetu je upoznala muškarca za kojeg je mislila da je milijunaš pod imenom Tyer s kojim je ubrzo započela i vezu

Djevojka s Aljaske osuđena je na 99 godina zatvora nakon što se otkrilo da je još 2019. usmrtila svoju prijateljicu, i to nakon što joj je muškarac kojeg je upoznala na internetu rekao da će joj platiti devet milijuna dolara ako mu pošalje snimke i fotografije nje kako nekoga ubija. Danas 22-godišnjakinja, Denali Brehmer proglašena je za ubojstvo Cynthije Hoffman (19).

Hoffman je preminula od prostrijelne rane koju je dobila u glavu. Njeno tijelo bačeno je u rijeku Eklutna, 40-ak kilometara udaljeno od grada Anchoragea, prenosi CBS. Sve je, naime, krenulo kada je Brehmer imala 18 godina i na internetu je upoznala muškarca za kojeg je mislila da je milijunaš pod imenom Tyer s kojim je ubrzo započela i vezu. Naknadno se doznalo kako se zapravo radilo o 21-godišnjem Darinu Schilmilleru iz Indiane, a on joj je rekao da će joj dati tu pozamašnu svotu u razmjenu za ubojstvo, ne navodeći metu. 

>> FOTO Ovo je kuća Ivana Bulja, ubojica Anđele (16). Supruga i djeca napustili Sinj, sada zjapi prazna

1/10

Kako se doznaje iz dokumenata, Brehmer je navodno ponudila dio novca još četvero prijatelja ako joj pomognu izvršiti ubojstvo. Oni su Hoffman pozvali na izlet penjanja, tijekom kojeg su je vezali, upucali i njeno tijelo bacili u rijeku. Njeno tijelo je pronađeno jedan dan nakon što je prijavljen njen nestanak. 

Inače, kazna zatvora od 99 godina je maksimalna kazna koju sud može dosuditi na Aljasci. Sudac Andrew Peterson kazao je u presudi kako je ubojstvo Hoffman bilo ''tragično i nepotrebno'', dodajući kako sada osuđena Brehmer nije pokazivala nikakve znakove kajanja te je nastavila s drugim kaznenim djelima i nakon ubojstva, sve na zahtjev 21-godišnjaka. Jednako toliko zatvora dobio je i Schilmiller. 

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije