Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKRAJANJE GRANICA
Povratak na članak

Ostvaruje se 'Putinova karta' Europe

Hoće li do 2035. godine nestati BiH i Belgija, raspasti se Španjolska?

Komentari 129

Avatar Retardo
Retardo
09:45 07.06.2014.

A Irska je potonula u ocean ili su je oteglili negdje?

VL
AA
aabbcc
10:05 07.06.2014.

Vidi bozijeg cuda :________ Bosance preselili u Francusku i tamo im napravili Bosnu - Islamska drzava .

VL
JR
Jean Renault
10:39 07.06.2014.

A od Bosne nema ništa, naravno da će nestati, to se zna vec sto godina.

VL
DD
ddddd
09:36 07.06.2014.

Ne može! Ne dam Zagorje!!!

VL
SE
sestrićna
12:33 07.06.2014.

srbija do obrenovca :)))

VL
BE
Beethoven
09:54 07.06.2014.

Ne izmišljajte i ne plašite narod. Ovo je propaganda, ali neću da kažem čija, sami zaključite.

VL
JO
johnxxx
09:53 07.06.2014.

Čemu of jaftina propaganda protiv Putina? Zar smo mi stvarno spali na to da budemo nečiji potrčko? Karta sigurno nije Putinova nego tko zna čija. Neka novinari pokušaju malo analizirati kako bi se ponašao bajni "Zapad" kad bi se Rusi uvaljivali u Meksiko ovako kako se NATO uvaljuje u Ukrajinu. Nedavno je bila anketa u Njemačkoj - 89% Njemaca podržava Putina.

VL
RA
ranko75
10:03 07.06.2014.

Ja ne vidim ni jednog razloga zasto Krim ne bi trebao biti ruskim, i zasto bi on trebao biti ukrainskim. Objektivno nema ni jedan jak razlog ni moralni, ni materijalni,ni pravni.

VL
VE
Vercingetorix
12:01 07.06.2014.

Jest da je Hrvatskoj zbog povijesnih razloga (turska osvajanja, naseljavanje pravoslavnih Vlaha i islamizacija i nevoljkost Austrije za oslobađanjem Bosne) zauvijek iščupana utroba, ali nikada ne bih dao Baranju i istočnu Slavoniju za Tursku Hrvatsku ili Bosansku krajinu i za druge dijelove BiH. Isto kao što Mađarima ne bih nikad vratio Baranju (koja ruku na srce nikada nije bila naša), ali to je povijest. Ne postoji povijesno pravo na neki teritorij jer onda bi se sadašnjost mijenjala, i to krvavo. Zato je aneksija Krima (uz sve ostalo) nelegalna. To što je imperijalist Putin bio prisiljen na to (zbog suptilnog, ali ništa manje realnog, zapadnjačkog imperijalizma u Ukrajini), to je drugi par rukava.

VL
Avatar Proleter
Proleter
13:18 07.06.2014.

Putin je imao i više nego praktičan razlog za aneksiju Krima, a radi se o pukom opstanku Crnomorske flote. Amerikanci su u ukrajinski puč krenuli s jednim ciljem daleko važnijim od svih ostalih, a to je da istisnu Cnomorsku flotu iz Crnog mora jer Crnomorska flota igra ključnu ulogu u prevenciji američkog udara na Siriju. Braneći Siriju Rusija brani svoj plinski monopol u Evropi jer ne dozvoljava koridor za izgradnju arapskog plinovoda prema Evropi, a koji guraju S.Arabija i Katar, dva najizdašnija sponzora rata u Siriji. Podupiranjem arapskog plinovoda SAD pokušava oslabiti Rusiju jer će Rusija, ukoliko se njezin plinski monopol u Evropi nastavi, uskoro svoj plin i naftu, umjesto u Dolaru, početi naplaćivati u Rublji, a to će biti zadnji čavao u lijes američkog gospodarstva nakon kojega će uslijediti oružane pobune naroda unutar samog SAD-a, što će dovesti do raspada SAD-a na više manjih država. Jedina nepoznanica u cijeloj priči jest pitanje jesu li bankarske dinastije u SAD-u spremne na rizik nuklearnog udara kako bi pokušale zadržati Dolar kao osnovno sredstvo plaćanja u globalnoj trgovini. Znamo da im to ne bi bilo prvi put, no ovaj put meta će, u najmanju ruku, uzvratiti istom mjerom.

VL
RA
ranko75
10:01 07.06.2014.

O kakvoj karti sanjare Bzezinski i Malden Olbrajt? O karti gdje je Sibir njihov, a Rusija razbijena na 18 drzavica, koje ratuju izmedju sebe.

VL
RO
robo
10:21 07.06.2014.

Samo da bude na miran nacin i bez krvi.

VL
Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
11:34 07.06.2014.

Što je sa Švicarskom,možda pripadne Hrvatskoj,e daj Bože?!

VL
Avatar patkovic
patkovic
11:22 07.06.2014.

to se samo zovu danas države a nema carine i marionetski režimi

VL
DU
Deleted user
13:11 07.06.2014.

a kako nikako nema "putinove" karte recimo americkog kontinenta, ono quebec samostalna drzava, takodje I British Columbia,one manje anglofilne okolo se pripojile USA a Mexico uzeo Texas, Californiu, Floridu(sto je I bilo njihovo), americki indijanci napravili svoju samostalnu drzavu, crnci isto napravili samostalnu republiku Luisianu I Mississippi, Rusi uzeli ponovo Alasku i tako to....

VL
Avatar noemy-no
noemy-no
18:26 07.06.2014.

Europljani zovu Marine Le Pen Kraljicom Europe. Upravo svi obrazovani Europljani, studenti, intelektualci, svi svjesni i savjesni, moralni i dostojanstveni ljudi, ne podnose EU arogantnu kliku burokrata, EU je pljunuta SSSR, i sam Medvedev je rekao da su kopirali ex-Sovjetski Savez, gdje se klasa arogantnih diktatora bira izmedju sebe, bez da se pita misljenje vlastitoga naroda. Mosh mislit. Neki su intelektualci cak rekli da su kreirali moderni i sofisticirani konc logor. Oduzeli narodima sve, monetarni suverenitet, banke, slobodu i demokraciju, sveli stanovnistvo na ovce za sisanje, Teska lobotomia. Naravno da im to pametan svijet nece dozvoliti. Narodi se stoljecima borili za slobodu i demokraciju, sada ce doci njima u sake pod komandu, aha kako da ne.

VL
ST
sttipe
17:59 07.06.2014.

uzimaju nam se skoro svi novci koje zaradimo..usmjeravaju se na ekonomsko lomljenje nekih drugih ljudi,kao šta su i ovamo dolazile nenormalne svote novca godinama,i davane političarima da slome sve šta imamo..ovo nisu utopije,teški ratovi su nam nažalost neminovnost!!da bi netko postao terorist,nešto ga ljuto mora na to natjerat!!na to ga može natjerat samo "rad",pojedinaca s novcem...ja sam na svoje oči u brodogradilištu vidio skale na kojima je pisalo "made in turkai",te skale sam mogao sam napravit za par sati..skuplji je bio prijevoz istih iz turske nego same skale..netko je uložio gadan novac u to da ih mi više ne proizvodimo,i netko je ovdi dobio lip novac da ih se uzme..kompletan današnji kapitalizam je hibrid kriminala i terorizma..

VL
PO
Popokatpetl
11:03 07.06.2014.

Što bi bilo kad bi bilo/što će biti kad če biti, svaki tukac može crtati kartu kako mu se prohtije pa ne znači da će se to i ostvariti, crtao je Htler kartu trečeg reicha po cijeloj Europi-ništa od toga, crtao je Staljin kartu čitavog svijeta u crvenom-opet ništa. Putin se u najboljem slučaju može ponadati da zgrabi još ove dvije regije u Ukrajini što se hoće odvojiti, a u baltičkim zemljama ga već ćeka NATO. A još ću nadodati da je koncepcija o snazi države-bazirana na veličini teritorija grdo zastarjela u 21st, Rusiji ne treba dodatan teritorij jer će uslijed globalnog zatopljenja goleme tundre i ravnice postati sasvim ugodne za život.

VL
BL
Blizard
22:31 07.06.2014.

Svi imperatori ,pokazala je povjest,crtali su nove karte i svi su završili polimljeni zuba .

VL
PL
@ploto@
14:19 07.06.2014.

EU je izgubio kontrolu nad svojom vanjskom politikom u korist Washingtona, rekla je predsjednica francuske Nacionalna fronta Marine Le Pen u intervju za RT, nazivajući diplomaciju Unije "katastrofom", u kojoj se nije mogao čuti nikakav samostalan glas razuma.Diplomacija Europske unijeije je katastrofa", rekao je Le Pen RT-a Sophie Shevardnadze u ekskluzivnom intervju koji će se emitirati u ponedjeljak. "EU govori o vanjskim poslovima na način da kreira problem ili da ga učini još gorim. Kad se radi o Ukrajini,Le Pen vjeruje kako Europa nije imala pravo ucjenjivati ​​državu razbijanjem njene povijesne i kulturne veze s Rusijom. "Kada nudi sporazum o partnerstvu za Ukrajinu - što bi značilo razbijanje njenih savezničkih odnosa s Rusijom - EU jasno postavlja ucjenu u hodu.. A to se ne može pomoći, ali neslaganje goriva unutar zemlje ", rekao je Le Pen RT, dodavši da je" dolijeva ulje na vatru "mogla bi dovesti do povećanja rizika od građanskog rata. "EU ne radi ništa osim što pogoršava situaciju, koristeći prijetnje, ucjene i sankcije, koje, kao što vidimo, očito ne potiču bilo koga da sjedne za pregovarački stol, kako bi se na miran način postiglo razumno rješenje u sukobu. "

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.