Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ostvaren san: Žena s objema amputiranim nogama postala sirena

25.02.2009.
u 13:28

Novozelanđanka Nadya Vessey kao dijete oboljela je od teške bolesti zbog koje su joj liječnici morali amputirati obje potkoljenice, a od tog trenutka rodio se san da postane morska sirena. Odlučna da ga ostvari, prije dvije godine napisala je dirljivo pismo tvrtki Weta Workshop, specijaliziranoj za specijalne efekte, koja je radila na trilogiji "Gospodar prstenova" te filmovima "King Kong" i "Narnijske kronike", tražeći da joj naprave sirenin rep. U radionici su bili više nego oduševljeni njezinom molbom, a danas su presretni jer su joj uspjeli ostvariti dugo sanjani san.

Nadya nije mogla vjerovati kada je tvrtka, koja je za rad na trilogiji osvojila i Oscara, pristala izraditi sirenino odijelo samo za nju. Danas je ponosna vlasnica funkcionalnoga sirenina repa spojenog s plivaćim odijelom, a izgleda poput prave morske sirene.

Umjesto obične proteze, Nadya savršeno pliva s protezom ribljeg repa, a cijelo odijelo joj je vrlo udobno te se u njemu osjeća lijepa i seksi - objasnio je Lee Williams, jedna od osoba koje su izradile odijelo. Plavo sirenino odijelo izrađeno je od plastičnih modula, a rukom su nacrtane riblje ljuske.

(I.Vi)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije