Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar-Kitarović
Povratak na članak

Oštro po Vladi: 
Tko i gdje donosi ili ne donosi odluke

Slika koja je pred nama danas u Hrvatskoj nije blistava. I nije to ni pesimizam ni optimizam, već realnost, poručila je predsjednica

Komentari 40

HR
Hrvatska
16:19 09.11.2017.

Kolinda sa HDZ-om ili ne je predsjednica jos jedan mandat.

VL
SA
Sagitarius
13:59 09.11.2017.

KGK je nakon Mesića i Josipovića pravo osvježenje na hrvatskoj političkoj sceni. Kada u uvjetima napada na sve temeljne vrijednosti našeg naroda od strane, u političke strukture infiltriranih jugoslavenčina, udbaša, komunista, kozarčana i grmečlija, politika Vlade prelazi preko nedopustivih ataka, KGK pokušava da se othrve sa svim ovim silnim oportunima i ma kako se to činilo slabašnim , ona uspjeva u tome.

VL
KA
kamenjar0404
17:55 09.11.2017.

Sunjer ga i Šego ,partizanke dosta !!!!

VL
PP
plavac plavi
15:41 09.11.2017.

Udbo Iva i udbo Marina na zadatku, potenciranja i stvaranja razdora i sukoba između Predsjednice i Vlade(Plenkovića)!!

VL
BA
barbaizamerike
13:58 09.11.2017.

Svaka dobronamjerna kritika je dobrodosla i nema nedodirljivih i zasticenih nego zasukat rukave i bolje i bolje i kvalitetnije radit za svoj narod koji vas je izabrao

VL
PU
Pukovnik
15:36 09.11.2017.

Jedina osoba u hrvatskom političkom vrhu koja nije okot crvenog plemstva. Potiče iz hrvatske katoličke i radišne obitelji. Kao djevojka se nekoliko godina školuje u SAD-u. Kao žena napravi karijeru u NATO-u. Sposobna, pametna, međunarodno priznata. Nije zatrovana udbaško-komunističko i lopovskom idejologijom niti je član te zločinačke organizacije. Jedina kojoj se može vjerovati da Hrvatskoj želi dobro i da radi u interesu domovine. Svi za predsjednicu.

VL
RT
ribaric.tomislav
15:30 09.11.2017.

bravo za nasu kolindu

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
14:46 09.11.2017.

Ajd ti napravi reforme ako te medijska 5-kolona pri svakom potezu napada, pljuje i siri dezinformacije protiv svakoga poteza. Hoces drvo.. nevalja medijima treba celik, uzmes celik... nevalja medijiski "ugledni" strucnjaci kazu da je drvo najbolje i da je samo i uvjek od ljevice trazeno drvo i da to vasceli svet zna.

VL
DU
Deleted user
18:45 09.11.2017.

Za mene, bi Predsjednici/ku države trebalo vratiti poneka prava, koja je Mesić olako odbacio? Prvo, pravo Veta Parlamentu, bilo bi vrlo dobro da se apsolutno ne mogu donijeti Zakoni u korist neke stranke a protiv Hrvata? Šteta je učinjena, kada se Mesić odrekao svojih Predsjedničkih prava!

VL
BR
brojevi
08:05 10.11.2017.

Još jedan u nizu pokušaja mutikaše Šego i njene akvizicije Šunjegre ubacivanja klina između KGK i Plenkovića. Njen osvrt na stanje u Hrvatskom društvu nije uperen protiv trenutne Vlade nego je prikaz neučinkovitosti glavnih političkih poluga i gospodarskih čimbenika uu RH. Koja to Vlada može u godinu dana rehabilitirati dugogodišnje gospodarske i ine promašaje? U teškoj situaciji uspjeli su preokrenuti negativne trendove i smanjti podjele u društvu.

VL
DU
Deleted user
09:37 11.11.2017.

nebitno je tko je predsjednik drzave ilj bolje reci republike jer nista se nece i ne moze promijenti eto i gdja predsjednica ne moze promijeniti ni lokaciju a kamoli nesto drugo isto takova je i vlada kakva je razlika izmedju predsjednika bivsih vlada i sadasnjeg nikakva jedno rade uzimaju za sebe drugo pricaju o demikraciji trece misle cim vise se zadrzati na vlasti .... ......krasti

VL
SD
sdpesticid
23:38 09.11.2017.

prvi put da je iskazala neovisnost institucije predsjednika. nadam se jačim kritikama s njene strane jer za to ima pregršt razloga.

VL
SD
sdpesticid
23:38 09.11.2017.

prvi put da je iskazala neovisnost institucije predsjednika. nadam se jačim kritikama s njene strane jer za to ima pregršt razloga.

VL
JC
jcabdula
03:17 10.11.2017.

Ona je jedna obicna provincijalka,.............. kojoj se dogodilo cudo, nešto što je cijeli život želja svake provincijalke, ali kojima se nikada ne dogodi................... Zato je ona postala tašta babetina, posvuduša koja ide ka pljeskanju, od sela do sela, jer njoj pljeskanje (iskreno ili placeno, to joj je manje važno), dodje kao terapija.......bez toga ne bi mogla živjeti....Ona je za vecinu hrvatskih gradana sa Domovnicom jedno veliko ništa!...pokvareno jaje

VL
Avatar mama mia
mama mia
12:51 10.11.2017.

Odluke donose il' ne donose razno razna povjerenstva

VL
NB
Ne_Bumo_Se_Dali
20:07 10.11.2017.

Mesić se odrekao ovlasti Predsjednika u polupredsjedničkom sustavu ponajprije zato da bi bio prvi put izabran - kao pristalica neposredne demokracije, a drugi put da poveća svoje ovlasti, ali u tome nije uspio. Svaki hrvatski predsjednik pokušat će učiniti isto,, osim što je Ivo Josipović u prvom mandatu previše taktizirao i zbog toga drugi mandat izgubio. Poučena tim iskustvom, a s istim željama kaoi dotadašnji predsjednici - osim Tuđmana - Kolinda je pravilno zaključila da mora oštrije krenuti već u prvom mandatu pa to i čini, odnosno jasno pokazuje da ona ne samo može, već i mora činiti više od Vlade koja mora ići u razne kompromise da bi se uopće održala. Mutatis mutandis Kolinda želi povrat na polupredsjednički sustav i dosada je povukla nekoliko značajnih državničkih poteza kao: samoinicijativni posjet SAD prije inauguracije sadašnjeg Predsjednika čime je preuzela projekt "Tromorja", a istovremeno time si je otvorila vrata i kod Predsjednika Putina što je njezin drugi državnički potez, kojim je gurnula u zapećak Predsjednika Vučića koji bi da ga Putin izdržava kako bi Srbija ušla u EU. A Putin je zabrljao u Ukrajini, Srbiji ništa nije ni obećao, a u Crnoj Gori izgubio, jer su Amerikanci javili Milu da se čuva Putina i Rusije, što je on uspješno obavio. Kolinda je u odnosu prema Putinu pokazala da ga može navesti da se obrati jedinom još preostalom svom adutu u EU, Hrvatskoj, a preko "neprjateljskog Plenkovića" spriječiti i njegovo neprijateljsko preuzimanje Agrokora!

VL
JC
jcabdula
03:09 10.11.2017.

Pomocnica tajnice, je do sada nanizala mnoštvo nezakonitih i protuustavnih radnji za koje bi u uljudenim zemljama vec odavno bila opozvana.

VL
Avatar dobry
dobry
14:24 09.11.2017.

"Strukturne reforme postale su toliko apstraktne, da ih se u javnom prostoru ne doživljava. Postoje liste preporuka, ali malo ih se realizira. Time dolazimo do pitanja tko i gdje donosi, odnosno ne donosi odluke. " Samokritičnost je prvi ispravan korak ka mogućem uspjehu. Predsjednica konačno radi ono što je trebala raditi od samog početka svojega mandata!

VL
BA
bassland
16:35 09.11.2017.

Beskorisno je komentirati beskorisnu pojavu na beskorisnoj poziciji koja je u beskorisnoj kampanji da bi se zadržala na toj beskorisnoj poziciji

VL
KR
kritika5
13:54 09.11.2017.

ne zna da se političke odluke donose na pantovčaku

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.