Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sirijski predsjednik

Bashar al-Assad: Zapadne sile žele spasiti teroriste, Palmira je reakcija na Alep

Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
14.12.2016.
u 10:01

– Nije bitno što one (zapadne sile, op.a) traže. Prijevod onoga što traže za Rusiju je da "zaustave napredovanje Sirijske vojske protiv terorista – rekao je Al-Assad.

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad tvrdi kako zapadne sile žele "spasiti teroriste", nakon što je vojska sirijskog režima ušla u Alep. 

– U politici je uvijek bitno čitati između redova – kazao je Al-Assad za RT na pitanje da zapadne države od Rusije i Irana traže da stvore pritisak na sirijski režim kako bi se uvelo primirje u Alepu, u trenucima kada je još sirijska vojska jurišala na taj grad. 

– Nije bitno što one (zapadne sile, op.a.) traže. Prijevod onoga što traže za Rusiju je da "zaustave napredovanje Sirijske vojske protiv terorista". To je značenje njihovih zahtjeva, zaboravite sve ostalo: Otišli ste predaleko u pobjeđivanju terorista, to se ne smije događati. Morate reći Sirijcima da to prekinu. Želimo sačuvati i zaštititi teroriste – kazao je Al-Assad.

BBC piše da je odgođena planirana evakuacija pobunjeničkih boraca i civila iz Alepa. Autobusi koje je poslao režim su stigli u Alep, ali još niti jedan nije napustio grad.  

>>Krik iz Alepa: Pomozite nam, Assadova vojska sve će nas pobiti!

>>Utihnule borbe u Alepu, Turska priprema šatorski grad za izbjeglice

Ključne riječi

Komentara 5

GV
golub Vaso
10:36 14.12.2016.

podrška legalnom predsjedniku države Basharu Al Assadu

SZ
stela_zg
10:27 14.12.2016.

ovaj ozbiljno kvari planove un-a, antonia guteressa, eu apatčika da nasele Europu i SAD (civilizaciju bijelaca) sa muslimanima iz zemalja 3. svijeta, po mogućnosti prekaljenim teroristima i glavosječama. a švedska i njemačka vlada (ne narod) ih željno čekaju. oni bi to rehabilitirali (davali stanove, slali na besplatne tečajeve i savjetovanja kod psihologa). ovako se nije dramilo ni kada su "pobunjenici" provodili svoj teror, masovno sjekli glave i nabijali ih na šiljke ograda a tijela ostavljali nesahranjena da trunu na ulici. sirijski narod jako dobro zna tko su im neprijatelji i što će se dogoditi ako to ne riješe sada kada imaju priliku

Avatar Ohjooj
Ohjooj
11:18 14.12.2016.

dajte ih više pustite da svoje probleme rješavaju sami, da im je to dozvoljeno od početka bez uplitanja zapadnih i istočnih sila, sve bi bilo drugačije... ovako imamo preplavljenu Europu potpuno drugačijom kulturom koja uopće ovdje ne pripada - a nekome je to bio cilj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije