Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odao počast žrtvama holokausta

Ostojić: HDZ-ovi ministri grade kuće umjesto da vode svoja ministarstva

Zagreb: Predstavnici SDP-a položili vijence povodom Dana sjećanja na žrtve holokausta
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/10
27.01.2020.
u 11:26

Ustvrdio je kako SDP ne zanima HDZ, niti ih zanima tko će biti novi predsjednik HDZ-a, već da ih zanima ono što su im ostavili.

Saborski zastupnik SDP-a Rajko Ostojić izjavio je u ponedjeljak kako HDZ-ovi ministri, umjesto da vode svoja ministarstva, grade kuće i muljaju s imovinskim karticama, aludirajući na aferu s nekretninama ministra zdravlja Milana Kujundžića.

"Danas imate dvije vrste Plenkovićevih ministara, jedna skupina ne zna ispuniti imovinsku karticu ili mulja, dok druga to opravdava i kažu da su to formalni razlozi, pa čak i Plenković", kazao je Ostojić dodavši da ministri, umjesto da vode svoja ministarstva, grade kuće i bave se drugim poslovima.

Ostojić: HDZ nas ne zanima, već ono što će nam ostaviti

"Moramo se zabrinuti jer se događa da HDZ-ov župan tuče ženu, a HDZ-ov gradonačelnik tuče novinare. Imam dobar prijedlog, možda najbolja kandidatkinja za novu ministricu zdravstva je HDZ-ova zamjenica ravnatelja Vinogradske bolnice koja fizički napada svoje djelatnice", izjavio je Ostojić misleći na aferu Dijane Zadravec, koja bi trebala biti smijenjena zbog fizičkog sukoba sa zaposlenicom KBC-a.

Ustvrdio je kako SDP ne zanima HDZ, niti ih zanima tko će biti novi predsjednik HDZ-a, već da ih zanima ono što su im ostavili.

"Ostavili su nam kaos i korupciju. Kaos u policijskom sustavu, kaos u socijalnom sustavu, kaos u zdravstvu, kaos u zemljišnim knjigama. To su sve naslovi vaših portala i dnevnika", rekao je Ostojić novinarima.

Osvrnuo se i na današnje svjedočenje izabranog predsjednika Zorana Milanovića u aferi dnevnice, gdje su optuženi Tomislav Saucha i Sandra Zeljko da su krivotvorenjem 125 putnih iz proračuna izvukli oko milijun kuna.

"Dobio je poziv i naravno da će svjedočiti, i reći će istinu, mislim da je to odličan potez i da je vrlo važno da on danas potpuno jasno kaže što je znao ili nije znao o slučaju dnevnice", kazao je Ostojić.

Ostojić je u pratnji drugih članova SDP-a odao počast svim žrtvama Holokausta na Židovskom groblju na Mirogoju položivši vijenac podno spomenika Mojsiju.

"Danas se i Hrvatska pridružuje obilježavanju Dana sjećanja na Holokaust. Izuzetno je važno njegovati kulturu kolektivnog pamćenja, jer Holokaust je definitivno najveći zločin u povijesti civilizacije", izjavio je Ostojić.

Hrvatsko sudjelovanje u Holokaustu

Dodao je kako je, nažalost, i Hrvatska za vrijeme zločinačke NDH sudjelovala u Holokaustu.

"Na svu sreću, bilo je i Hrvata, hrvatskih pravednika, koji su riskirajući svoje živote i živote svojih obitelji spašavali one koje je nacizam proganjao", podsjetio je Ostojić.

Podsjetivši na doprinos hrvatskoj znanosti i kulturi velikih osoba židovskog podrijetla, poput Mirjane Gross, Slavka Goldsteina i Branka Lustiga, izrazio je nadu da će im se Zagreb odužiti dajući njihova imena ulicama, kako bi podsjećala na ono što se dogodilo za vrijeme Holokausta.

Prisjetio se i citata Anne Frank: "Ono što je počinjeno ne može se poništiti, ali se može spriječiti da se ne ponovi".

"Citat djevojčice koja je osjetila nacizam, citat Anne Frank koju je HNS-ova ministrica Blaženka Divjak izbacila iz literature, ali zahvaljujući oporbi taj dnevnik se ponovno vratio. To su paradoksi današnje Hrvatske", zaključio je Ostojić.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Zarko_Oremovic
Zarko_Oremovic
12:28 27.01.2020.

Znate kakvo je stanje Milanovic ostavio, a kakvo je stanje sada. SDP je dovoljno loseg napravio za Hrvatsku i ne daj boze opet njih.

Avatar Šipo
Šipo
12:30 27.01.2020.

Trebate prvo pogledat svog predsjednika Bernardica koji je duzan svom fakultetu 260 000kn pa onda osuđivati druge.

ST
stric2
12:35 27.01.2020.

....kada i od čega je ovaj izgradio svoje kuće , stanove , vile ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije