Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZNO

Ostavite privremeno studij i postanite Gates ili Zuckerberg

st
Marko Mrkonjić
VL
Autor
Hrvoje Dečak
01.06.2011.
u 21:32

Peter Thiel, suosnivač PayPala, ponudio je da će platiti po 100.000 dolara dvadeset četirima studentima da na dvije godine prestanu studirati

U potrazi za novim Billom Gatesom ili Markom Zuckerbergom, obojicom “otpadnika” s Harvarda, Peter Thiel, suosnivač PayPala, ponudio je da će platiti po 100.000 dolara dvadeset četirima studentima da na dvije godine prestanu studirati. Umjesto studija, od njih očekuje da za to vrijeme razvijaju poslovne ideje na područjima energetike, biotehnologije i obrazovanja.

Prijavilo se 400 zainteresiranih, a sva 24 izabrana u dobi su do 20 godina. Radit će u Silicijskoj dolini s više od stotinu mentora, koji će im pomoći oblikovati ideje.

Program stipendija obuhvaća studente s uglednih sveučilišta kao što su Harvard, Stanford i Institut za tehnologiju u Massachusettsu. Ipak, cijeli je pothvat kontroverzan, posebno zbog Thielove izjave da se nada kako će 24 odabrana u te dvije godine naučiti više izvan fakulteta nego što bi naučili na tim najprestižnijim svjetskim sveučilištima.

Ključne riječi

Komentara 10

ST
standup
23:26 01.06.2011.

..to mores´-postati, ako si Tatin-sin zídov..., a ostale rase ..\"malo tezé..\"..!!

ST
standup
23:28 01.06.2011.

fantemlati,..pa ovi bankari-vide di im $oldi-\"cure\".., i odmah \"zacépe-skulju\"....\"prosto ka i grah, na primitivan nacín\"..!!

OB
-obrisani-
22:38 01.06.2011.

Ne bi išlo ! Samo cionisti mogu biti tako uspješni .Nema u USA milijardera koji nisu cionisti ! Neprihvatljivo je da goja može biti milijarder jer ga na tom putu čeka stotine ispruženih cionističkih nogu preko kojih će se saplesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije