Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virovitica

Ostavila ga supruga, pa joj zapalio kuću i aktivirao bombu

bomba
D. Šantoši
25.04.2010.
u 17:20

Najprije je na tavanu obiteljske ljetne kuhinje Z.D. (66) izazvao požar a potom je na podest spavače sobe, koja se nalazi u produžetku kuhinje, postavio eksplozivnu napravu koja je eksplodirala oko 23,27 sati.

Netko je hodao po tavanu, pa sam odmah pozvao suprugu Milku da probudi kćerku Vericu, a sam sa sjekiricom u ruci krenuo da vidim tko mi se to mota po kući. Bio sam spreman na sve, jer nitko nema pravo da me uznemiruje noću, prisjeća se dramatičnog događaja, koji se na kućnom broju 21. u Koriji dogodio u noći oko 23 sata, Zvonimir Udovičić (77).

Koju minutu poslije vatra je planula pomoću ubrzivača goriva, a nepoznati palitelj uspio je nestati u mraku. U pomoć Udovičićima ubrzo su stigli susjedi koji su s kantama vode uspjeli ugasiti vatru u potkrovlju, tako da virovitički vatrogasci nisu imali puno posla.

- Nalazio sam se na tavanu i provjeravao da nije ostalo žari, a onda je 'grunulo'. Kuća se zatresla od eksplozije, a kada sam sišao u dvorište spavača soba, u kojoj je prije pola sata spavala moja kćerka Verica (36) bila je potpuno uništena, kaže Zvonimir Udovičić.

U dvorištu su, od posljedica eksplozivne naprave,  lakše ozljeđeni susjeda i susjed kojima je  pružena liječnička pomoć, te su pušteni kući. Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila osnovanu sumnju da je požar i improviziranu eksplozivnu napravu postavio bivši suprug Tomislav D.(39) koji je uhićen i proveden u Istražni centar Županijskog suda u Bjelovaru gdje se nalazi u pritvoru. Protiv njega je policija podnijela kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva i počinjenje opasnih radnji izazivanjem požara, a sve kazuje da je to počinio zato jer ga je nedavno ostavila supruga, pa se htio osvetiti.

Ključne riječi

Komentara 7

HU
hunter
20:06 25.04.2010.

Nije baš tako, pravilo novinarstva je, pogotovo što se interneta tiče = BITI PRVI. Znači prvo se objavi informacija, onda se ispravljaju eventualne pogreške. Znači prvo objavi, bez obzira jel točno il nije, pa kasnije ispravi. Nije idealno, al tak je to.

OB
-obrisani-
19:41 25.04.2010.

Aha, sad ga ostavila supruga, pa joj zapalio kuću i aktivirao bombu ... koje izmjene naslova nemrem vjerovati da se to događa. A i ovaj što ga je ostavila žena umjesto da se konačno napio kao čovjek i povalio neštoo sa strane on kreten ide paliti kuću.

OB
-obrisani-
19:04 25.04.2010.

\"Dvadesetpetogodišnjak zapalio kuću i postavio bombu \" ======================== 0 Gdje se taj u ovom članku spominje? Ovaj od 66 godina nije dvadesetpetogodišnjak osim ako i mene nije zajahala Kosorica pa sam toliki konj da neznam pročitati članak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije