Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vozio drogiran

Ostaje godinu dana bez vozačke uz kaznu do 15.000 kuna

policija
Duško Jaramaz/Pixsell
03.03.2013.
u 10:58

Ponuđeno mu je uzimanje krvi i urina zbog analize na prisutnost opojnih droga što je 27-godišnjak odbio.

Na glavnom požeškom trgu u subotu u ranim jutarnjim satima prilikom redovnog nadzora prometa zatečen je pod utjecajem opojnih droga 27-godišnji Požežanin, vozač osobnog automobila, požeških registarskih oznaka, javljaju iz Policijske uprave požeško – slavonske. Zbog osnovane sumnje da upravlja vozilom pod utjecajem opojnih sredstva ponuđeno mu je da se podvrgne ispitivanju na prisutnost opojnih droga što je i prihvatio. Inače do sada nije bio evidentiran zbog zlouporaba opojnih droga

- Provedenim ispitivanjem na prisutnost opojnih droga s uređajem za preliminarno testiranje marke Rapsican pomoću uzorka sline vozač je bio pozitivan. Ponuđeno mu uzimanje krvi i urina zbog analize na prisutnost opojnih droga što je 27-godišnjak odbio – kaže se u priopćenju.

Zbog utvrđenoga prekršaja protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu te mu prema Zakonu slijedi novčana kazna u iznosu od 5.000 do 15.000 kuna kao i zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od godinu dana. Nakon toga će se morati podvrgnuti izvanrednom liječničkom pregledu radi utvrđivanja sposobnosti za upravljanje vozilima.

U ovoj godini policijski službenici Policijske postaje Požega zbog sumnje na prisutnost opojnih droga ispitivanje su ponudili osmorici vozača, od kojih je jedan odmah odbio ispitivanje na uređaju Rapiscan, dok su dvojica bila pozitivna na testiranju, ali su odbila uzimanje uzoraka za analizu.

>>Puljanin vozio pijan i drogiran, završio u zatvoru na 12 dana

Ključne riječi

Komentara 1

DH
dalibor.hren
11:03 03.03.2013.

Koliko će za volanom, a bez vozačke dozvole biti Radimir?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije