Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VILI BEROŠ:

'Osoba preminula u Istri nije imala značajne simptome zaraze koronavirusom'

Vili Beroš
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/5
18.03.2020.
u 15:31

Za borbu protiv koronavirusa, ako bude potrebno, mobilizirat će se svi liječnici pa tako i studenti viših godina medicine

KB Dubrava još uvijek se priprema za prijem najtežih slučajeva zaraze koronavirusa, tvrdi ministar Beroš. 

Iako je bolnica u Dubravi poprilično stara, Vili Beroš ističe kako je jedna od "najmlađih" te kako je u vrijeme izgradnje, građena vrlo moderno i suvremeno.

Njezina je glavna mana zastarjela ventilacija, no smatra kako se taj problem može riješiti. U toj će se bolnici liječiti najrizičniji bolesnici, kojima su potrebni respiratori i ventilatori. 

Iako je početni plan bio bolesnike razvrstati u više bolnica, na njihove intenzivne odjele, na primjeru Italije naučeno je kako taj plan nije dobar. Beroš ističe da je zbog toga u Italiji bolest ušla u sve zdravstvene institucije. 

"Sve naše odluke temelje se na zaključcima struke", tvrdi.

Ministar dodaje kako će se za borbu protiv koronavirusa, ako bude potrebno, mobilizirat će svi liječnici pa tako i studenti viših godina medicine. Također, tvrdi kako je epidemiološka situacija u Hrvatskoj pod nadzorom

Ministar Beroš komentirao je slučaj u Istri gdje je jedna osoba koja je bila u samoizolaciji preminula. 

Naime, potvrdio je kako je osoba bila u samoizolaciji, no prema imformacijama kojima trenutno raspolaže ta osoba nije imala značajne simptome zaraze koronavirusom te još uvijek nije izvjesno je li preminula od koronavirusa. 

Tvrdi kako će više rezultata iznijeti tijekom današnjeg dana. 

VIDEO Mobilni kontejneri u kojima se građani mogu testirati na koronavirus

 

Ključne riječi

Komentara 5

MP
miroslav.petkovic.7564
15:46 18.03.2020.

Sta znaci nije imala znacajnije simptome! Ili je imala ili nije imala. Izgleda daje imala. Nek pociva u miru.

IV
ivicin
16:08 18.03.2020.

korona virus ce izazvati vrlo veliku ekonomsku krizu...a hrvatska ce opet iz krize zadnja izici...po obicaju..

SN
snovakor
15:43 18.03.2020.

Dali se to sada želi prikriti kao nešto važno ?....pa pametnije bi bilo, da se zatvori cijela država ako se ide polako u tom smjeru, zatvori gradski promet i ostali i sve ostalo a ne svako malo nešto....ovako će se cijela stvar navlačiti nekoliko mjeseci !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije