Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Oskoruš:

Oskoruš: S mačetom od 74 cm išao sam po treske da složimo kavu

\'Karlovac - Policija privela na saslusanje Gorana Oskorusa (19)jednog od dvojice osumnjicenih za ubojstvo starice Ane Klipa u Plaskom. 210710 Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL\'
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
13.10.2010.
u 18:17

Prema riječima policajca, Goran Oskoruš je mačetom zamahnuo prema njegovoj glavi, no mladić se brani da se samo prepao službenika.

“Uvijek negira učinjeno, neodgovoran je i nespreman na korekciju.” Tako su u Centru za socijalnu skrb opisali 19-godišnjeg Gorana Oskoruša zvanog Nune.

Tom mladiću iz Pothuma Plaščanskog, do sada neosuđivanom, ali prijavljivanom za 14 kaznenih djela, na Županijskom sudu u Karlovcu danas počinje suđenje zbog pokušaja ubojstva 26-godišnjeg policajca. Na intervenciju u kuću koju su Oskoruši dobili na korištenje od APN-a četvorica policajaca došla su 9. srpnja oko šest sati.

Tata spavao na dvorištu
Tražili su oni tih dana ubojicu 88-godišnje Ane Klipe iz obližnjeg Latina, a mjesecima su pokušali dokučiti gdje je Nune, ne bi li ga odveli u popravni dom. Trebao je tamo završiti nekoliko godina prije, nakon što je povratnik u Banju Luku umro od ozljeda koje su mu tijekom pljačke nanijeli Oskorušev brat Ivica Cindrić i bivši šurjak Niko Batljan. Maloljetni Goran tada je, utvrdio je sud, bio pomagač u pljački.

Prema riječima napadnutog policajca, Oskoruš, kojem je viknuo: “Stoj, policija”, u dvorištu kuće nasrnuo je na njega mačetom oštrice duge, kako je kasnije izmjereno, 74 centimetra.

– Zamahnuo je prema mojoj glavi – kazao je policajac objasnivši da se u zadnji tren uspio izmaknuti unatrag.

Goran Oskoruš, uhićen jedanaest dana poslije, u postaji je ispričao da nije bilo tako.

– Bio sam tu noć u kući s mamom i sestrom, a tata je spavao na dvorištu jer mu je bilo vruće.

Htjeli pobjeći u Perušić
– Mama me ujutro poslala po treske, da podloži vatru za kavu pa sam uzeo mačetu i izišao van. U jednom trenu za desno me rame uhvatio policajac. Uplašio sam se i počeo bježati, a desetak metara kasnije bacio sam mačetu iz ruku. Kroz hodnik i kuhinju došao sam do spavaće sobe, maknuo zavjesu, otvorio prozor i skočio van. Kod smetišta u Janjoj Gori bacio sam izderane hlače i obukao druge. U borovoj šumi sam se skrivao do podneva i vratio se kući – rekao je policajcima.

U domu je, kaže, našao sestru Ivanku Oskoruš i njezina nevjenčanog supruga Milana Mikića. Već tada je znao da je Mikić ubojica starice iz Latina, ispričala mu je to sestra Ivanka, potvrdio je ubojica, kazavši da je u proljeće od te bake ukrao 100 kuna iz kuće.

– Namjeravao je s mojom sestrom pobjeći u Perušić i ne dati se policiji u ruke 20 godina – pričao je Oskoruš.

Sestra Ivanka, koja s Mikićem čeka dijete, a već ih je troje rodila u vezi s Batljanom (Centar za socijalnu skrb ih je smjestio kod udomitelja), do sada je 32 puta kazneno prijavljivana. Ona je, baš kao i cijela obitelj, koja je i pozvana na sud da svjedoči, uvjerena da Nune nije kriv pa bi zato da ga “stave na detektor laži”.

Komentara 4

MA
marini
20:25 13.10.2010.

koja obitelj iz snova

Avatar žič
žič
21:34 13.10.2010.

blago nama s takvima.....lijepa naša hrvatska...hrvatska,hrvatska......

KE
kejzimir
04:13 14.10.2010.

ovi mora da su u saboru kao i njihovi nacionalni kolege iz HDZ i SDP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije