Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži se krivac

Oskara su tukli, pucali u njega i ostavili ga da ugine u mukama

Foto: Privatni album
1/5
14.03.2019.
u 17:39

Doznajemo da je policiji dojavljeno čiji je pas, dokaz su njegove fotografije iz dvorišta u kojem je živio, a otkriven im je i mogući scenarij svih ozljeda i sumnja da je u Oscara pucao lovac

Kako doznajemo, policiji je dojavljeno tko je vlasnik psa koji je pronađen teško ozlijeđen u Malunju u okolici Jastrebarskog. Osoba koja im je dojavila ima i dokaz, fotografije psa u dvorištu kuće. Opisala je i što se psu vjerojatno dogodilo, odnosno da su u njega pucali lovci. Izrazila je i želju da se novac koji se skupljao za otkrivanje počinitelja utroši za liječenje psa.

U dvorištu u kojem je živio bila su dva psa, jedan Rocky, a drugi Rambo. No osoba koja je informacije dala policiji nije sigurna kako se koji zove. Kaže, na jedno ime bi se trebao odazvati. Kad su ga pronašl, imao je rane i masnice po cijelom tijelu. Oskar, kako su ga nazvale volonterke Facebook stranice ‘Udomi njušku’, zbrinut je u Veterinarskoj stanici Pokupsko Cerje.

– I to zahvaljujući ljudima koji su ga vidjeli, sklonili i zvali pomoć. Dobio je sve potrebno, a odveden je i na dodatne pretrage i operaciju. Iz kičme mu je izvađena sačma i za sada pomiče samo prednje noge, do jučer je micao samo glavom pa je ovo ogroman korak. Stražnje noge još ne pomiče i ne zna se hoće li – pišu. Trenutno je pod snažnim sedativima, ali trpi jake bolove. Osim hrpe pozitivne energije, kažu, bilo bi idealno kada bi mu mogli naći adekvatan privremeni smještaj, jer trenutno treba cjelodnevnu njegu. Ako to možete i želite, pišite Facebook stranici ‘Udomi njušku’.

– Javilo se već nekoliko ljudi i ponudilo doprinos za novčanu nagradu onome tko zna počinitelja ovog djela. Anonimnost je zajamčena, a napravit ćete veliku stvar jer ćete ukazati na još jednog monstruma koji slobodno hoda zemljom. A možda ćete spriječiti da upuca još kojeg psa ili možda i nečije dijete – napisali su u svojoj objavi na Facebook grupi "Udomi njušku".

Ako imate neke dodatne informacije možete se javiti u inbox navedene FB stranice, a možete i kontaktirati sklonište Pokupsko Cerje na 099/62-66-176. Volonterke zahvaljuju u Oskarovo ime.

U dvorištu u kojem je živio

Foto: TOMAŽ SKALE

Ključne riječi

Komentara 11

LU
lupa
22:08 14.03.2019.

ne razumijem zasto...ali doslovno lovci imaju cijelu godinu sto gadati, pa makar svinje i opet, svake godine, moraju svijetu dokazati da su ljudska govna. Sve je vise lovaca koji su razumni i stvarno se trude i bore oko okolisa i zivotinja, ali ovakvih par potope normalnu ekipu dok napises “i”

PR
prajdali100
20:31 14.03.2019.

Nađite to smeće i pošaljite ga u zatvor.Fuj !!!!

DU
Deleted user
22:05 14.03.2019.

Bez veze novinari i aktivisti dižu graju zbog cucka.....nisam naravno za mučenja životinja, ali ovi izjednačavaju cucka s čovjekom....zovu policijuzbog gluposti, a kad migranti provale i opljačkaju nekom kuću ili viksu, nikom ništa.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije