Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.06.2014. u 14:34

Gost emisije Gordan Jandroković neizravno je potvrdio informacije koje je naveo voditelj u "Bujici", o tome da ministrov kum Renato Tokić radi u SOA-inom centru u Splitu i da je ministrov rođak Stipe Soldić zaposlen u vojno-obavještajnoj upravi ministarstva vanjskih poslova u Zagrebu.

Izgleda da je Zoran Milanović, premijer kojeg danas više nitko ne voli, tjerao onu svoju poslovičnu lisicu, a jučer sam naletio na King Konga koji je prije godinu dana prijetio drugima. Tvrdio je da SDP nije zapošljavao nove ljude u Službi, ali se morao odmah ispričavati, jer ga je demantirao Gordan Jandroković: SDP je 2012. godine zaposlio 26 ljudi, a iduće godine još petnaestoricu: ukupno 41 nova osoba zaposlena je u SOA-i.

Da Milanovićeva blamaža bude veća, sinoć je Gordan Jandroković u talk showu "Bujica“ Osječke TV neizravno potvrdio informaciju voditelja Velimira Bujanca da su u tajnim službama zaposlena ne samo dvojica ljudi vrlo bliskih ministru obrane Anti Kotromanoviću nego da je takvih slučajeva puno više.

Jandroković je član saborskog Odbora za unutrašnju politiku i nacionalnu sigurnost. Odbor je primio nekoliko anonimnih prijava o zapošljavanju rođaka i prijatelja državnih dužnosnika i članova SDP-a. O tim slučajevima Odbor će raspravljati na jednoj od idućih sjednica, a do tada, rekao je g. Jandroković voditelju i uredniku Bujancu, ne mogu vam sada ništa konkretno reći. Prevedeno na hrvatski: Jandroković tvrdi da rođačkog i partijskog zapošljavanja ima više nego što se sada zna.

Bujanec je naveo imena dvojice zaposlenika. Jedan je kum ministra branitelja Ante Kotromanovića, g.  Renato Tokić, rodom iz sela Lučine pokraj Sinja, koji radi u SOA-inom centru u Splitu, a drugi je rođak tog istog ministra g. Stipe Soldić, zaposlen u vojno-obavještajnoj upravi ministarstva vanjskih poslova u Zagrebu (o Soldićevu slučaju dvije godine prije Bujanca izvijestio je portal javno.ba). Nizom svojih relevantnih gostiju "Bujica" se i sinoć potvrdila kao jedan od rijetkih nezavisnih izvora informacija o stanju u Hrvatskoj.

>>HRT opet u potrazi za novim voditeljima dnevnika i novom scenografijom

>>Što je pokazalo odgođeno emitiranje 'Zločina komunizma u Hrvatskoj'?

Komentara 41

LU
ludvig9889
14:56 05.06.2014.

Eto jaka nam je služba ovo što je SDP uradio od nje je smiješno. Urušili su tajnu službu na nivo stranačke službe pa sve SDP-ov kadar zapošljen unutar služba. Ako je ovo istina Kotromanović bi trebao odstupiti s mjesta ministra.

GO
google385
15:47 05.06.2014.

politicari u hrvatskoj trebaju shvatiti da je hrvatska drzava svih hrvata a ne samo njihova i njihove rodbine i njihovih kumova

Avatar Prosenjak
Prosenjak
15:04 05.06.2014.

Ovo je sramota za državu!! I za sve ovo su krivi Mate Granić i Stjepan Mesić. Mate Granić je prvi počeo dilati državne tajne, a Mesić je tu zapravo kriminalnu aktivnost doveo do usijanja. I što sad imamo? Imamo Josipovića koji je Novom listu gurnuo onaj dokument s oznakom državne tajne u zapošljavanju Malićeva brata. Pa imamo opet Josipovića koji je dao Zovku dokument s oznakom državne tajne odnosno transkript s VNS-a od 4. veljače 2005. godine. Sad imamo Gorana Jandrokovića Njonju koji jučer u tv-kameru odaje podatke iz dokumenta koji je zaštićen oznakom državne tajne. I sve to se opravdava navodnim "interesom javnosti". A što vi mislite da Amerika, Engleska, Francuska, Njemačka itd nisu demokratske države i da tamo ne postoji interes javnosti? Ali nikome ne pada na pamet da se igra s dokumentima koji nose oznaku državne tajne. Drćavna tajna je instrument koji postoji u svim državama i koji je potreban da bi država ima osnovne prerogative države. A ovdje se s tim igra tko god želi i kako mu se god prohtije. Lijepo sam govorio da će nesankcioniranje Stjepana Mesića za protuzakonito dilanje državnih tajni u političke svrhe otvoriti Pandorinu kutiju. A možda je sve ovo i nečiji cilj, jer država koja nema svoje prerogative i nije država i ne može više biti država, a to je možda upravo nečiji cilj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije