Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasjeo na oglas

Prevaren: Hrvat na internetu Francuzu platio stotine tisuća kuna za traktor

Traktor
Foto: DPA/PIXSELL
29.01.2020.
u 11:35

Prodavatelj je nakon uplate novca prekinuo daljnju komunikaciju te kupljeni traktor 27-godišnjaku nije isporučen, pri čemu je oštećen za više stotina tisuća kuna.

Osječko-baranjska policija traga za nepoznatim prevarantom koji je 27-godišnjaka iz osječkog prigradskog naselja Višnjevca oštetio za više stotina tisuća kuna pri pokušaju kupnje traktora na internetu, izvijestila je policija.

U utorak, 14. siječnja, 27-godišnjak iz Višnjevca na internetu je pronašao oglas i stupio u kontakt s nepoznatom osobom iz Francuske te dogovorio kupnju novog traktora, a traženi iznos odmah je uplatio na bankovni račun nepoznatog prodavača.

No prodavatelj je nakon uplate novca prekinuo daljnju komunikaciju te kupljeni traktor 27-godišnjaku nije isporučen, pri čemu je oštećen za više stotina tisuća kuna.

U policiji podsjećaju kako je internet postao vrlo privlačan za kibernetičke kriminalce koji se koriste raznim trikovima i obećanjima kako bi od žrtava izvukli novac ili vrijedne financijske informacije.

Ističu kako je najučinkovitija obrana od ove vrste prijevara obrazovanje potencijalnih žrtava i podizanje svijesti u društvu o prepoznavanju takvih tehnika prijevare, što će građane i njihove financije učiniti sigurnijima.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:32 29.01.2020.

Više stotina tisuća kuna. Prvo koliko je to više stotina?! Dvije stotine ili 999 stotina !? I drugo, neka je... Iako meni tu nešto "smrdi", ali to je već moja "fobija" i moj problem....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije