Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog nepotizma

Osječani smijenili Josipa Vrbošića i izabrali Miroslava Šimića

josip vrbosic,portal (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
19.02.2013.
u 13:54

HDSSB-ovci su novu sjednicu zakazali za osam dana i napustili vijećnicu, a oporbenjaci ostali sjediti na svojim mjestima i u nastavku izabrali novoga predsjednika, nezavisnoga Miroslava Šimića

Dok je za jedanaest HDSSB-ovaca sjednica Gradskog vijeća Osijeka prekinuta jer se vijećnici nisu mogli dogovoriti o dnevnom redu, za trinaest oporbenjaka (tri SDP-ova, tri HDZ-ova, dva HNS-ova, jedan HSP AS-ov i četiri nezavisna) koji su zatražili da se u njega uvrsti smjena njezina predsjednika Josipa Vrbošića zbog nepotizma i izbor novoga, nastavila se. HDSSB-ovci su novu sjednicu zakazali za osam dana i napustili vijećnicu, a oporbenjaci ostali sjediti na svojim mjestima i u nastavku izabrali novoga predsjednika, nezavisnoga Miroslava Šimića.

– Mislim da je potpuno nebitno što misli manjina u Gradskom vijeću jer su svi vijećnici osim HDSSB-a pokazali svojim današnjim radom da je način na koji HDSSB radi kupujući vijećnike i dajući im za to privilegije neprihvatljiv. To je glavna poruka. Što će se kasnije događati, meni osobno i SDP-u potpuno je nebitno – rekla je esdepeovka dr. Biljana Borzan dodajući kako misli "da se gospodin Vrbošić osjeća pravim i čistim, bio bi spreman za raspravu".

– Ovim što je takvu raspravu odbio, osjeća da ima putra na glavi i ne želi da se o tome razgovara. Po poslovniku predviđen je hitan postupak, znači za sve osim za predsjednika Gradskog vijeća. Molim lijepo, ovo je jedna situacija koja zahtijeva hitnu reakciju i mi smo je napravili – rekla je Borzan. Novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Miroslav Šimić poručio je: "U Osijeku nema nikakve krize vlasti".

– Pozivam gradonačelnika na suradnju kako bismo donosili zajedničke odluke, one koje su predmet odlučivanja na Gradskom vijeću te da to radimo do lokalnih izbora kada će građani reći što misle o svemu – poručio je Šimić te dodao kako se nada da "Vrbošić neće sazvati sjednicu jer je današnjom odlukom više nije predsjednik Gradskog vijeća". Istodobno je i demantirao da "Osijek ima dva predsjednika".

– Nije važna smjena Vrbošića i izbor Šimića, važno je da smo pokazali kako nećemo trpjeti oblik političke korupcije jer su oni trgovali s nečim što nije njihovo. To je klasična politička korupcija, a mi smo pokazali da im to neće proći – zaključio je Šimić. HNS-ovci koji su na lokalnoj razini bili u koaliciji s HDSSB-om pristupili su inicijativi za smjenu predsjednika Gradskog vijeća. Vjeruju da su imali dobru suradnju, ali im se čini da je "sada ta koalicija pukla". 

– Nama je žao što je do ovoga došlo. No, nije došlo zbog HDSSB-a, nego zbog predsjednika Gradskog vijeća. Riječ je o politički neprihvatljivom ponašanju iza čega ne možemo stati i prihvatiti takvo ponašanje. Zato smo pristali na ovu inicijativu – objasnio je HNS-ov vijećnik Zoran Ranđelović.

>>Šišljagić: Razotkrivena je sva karikaturalnost ove kukuriku Vlade

Komentara 21

Avatar kale79
kale79
14:20 19.02.2013.

Nitko nije smijenjen... nemojte vjerovati svemu ...

VE
Vexans
14:28 19.02.2013.

Osijek je uvijek bio grad kulture.Opera,drama,balet,Dječje kazalište,galerija, najljepša sececijska avenija u Evropi,najstarija gimnazija sa svojim nobelovcima,Muzička akademija,KUD Lipa,t.o. Pajo Kolarić,Tvrđa,najveća promenada uz rijeku,katakombe ,zelenilo i evropska ekološka priznanja..na kraju i neizmjerna žrtva osječana u obrani svog grada od barbara ! To je samo dio onog plemenitog i zatajnog u duši osječana ! Pomognimo gradu kulture da svi građani Hrvatske povrate realnu percepciju o njemu jer svi to zaslužujemo !

MS
mind_st
16:33 20.02.2013.

Đapić, Biljana, Matković--- trojstvo za propast... Da li te boli na Dravi grade, kad vidiš što ti rade???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije