Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Jadranskom mostu

Osiguranje MUP-a izazvalo sudar

Vozilo MUP-a
Foto: Facebook
10.04.2014.
u 21:23

Prema protokolu, kako su objasnili u MUP-u, automobil se nije smio zaustaviti dok nisu “predali” štićenu osobu.

“Upravo sam vidio kako je crni Audi na Jadranskom mostu udario crveni Uno ili tome sličan auto. Nakon toga je Audi produžio kao da se ništa nije dogodilo, a izgleda da je riječ o policiji ili nekom državnom prdonji. Ako netko zna vozača crvenog auta i istom treba svjedok, neka se javi.” Post takvog sadržaja osvanuo je danas na Facebooku.

Uistinu, bila je riječ o vozilu u kojem je bila štićena osoba. Prema protokolu, kako su objasnili u MUP-u, automobil se nije smio zaustaviti dok nisu “predali” štićenu osobu. Kada su to obavili, vratili su se na mjesto nesreće.

>> Audije će voziti policija, a plaćati rastrošni ministri koji su ih naručili

Ključne riječi

Komentara 8

CR
crocro
08:19 11.04.2014.

Da li je protokol iznad Zakona, to je pitanje. Npr. Vozač udarenog vozilo vidi da ga je udarilo neko ogromno crno vozilo, ali jadniku su se zatresle gaće od straha, a k tome još vidi da ogrmno crno vozilo odlazi s mjesta događaja, a on jadnik npr. ostane na mostu i da se sabere od straha. Vidi da je sam, da nikoga nema, odluči otići i on jer pomoći mu nema. I ode. Kada nakon izvjesnog vremena na most tj. mjesto događaja doće i ogromno crno vozilo i vidi nikoga nema, pa i ono produži. I ako se jadnik u malom autiću ustrašio i odluči nikome ne prijaviti štetu, a k tome i vlasnici ogromnog crnog vozila budu čekali da se oštećeni javi, može se dogoditi da bude "nikome ništa" i svatko popravlja svoje. Ako zakon propisuje da se moraš zaustaviti zbog svoje krivnje izazivanja nesreće i sudjelovanje u nesreći i oštećenju tuđe stvari ili ozljeđivanja osobe kojoj treba pružiti prvu pomoć ili pozvati htitnu pomoć, kako onda protokol može biti jači od Zakona? A što da je udarac moda bio malo jači sa crnim ogrmonim vozilom i jadno malo vozilo, pa je vozač jadnog malog vozila udario glavom u tvrdi dio i teže se ozlijedio, što onda? A ovaj ode u vidu magle isporučiti nekakvu osobu. To je samo dokaz da nismo svi ista i da se prava i obveze ne odnose na sve jednako. U Njemačkoj bi se zaustavila i kancelarka i pitala oštećenog da li mu treba pomoć. Ali mi nismo još niti do koljena uljuđenoj EU.

LA
larala
08:06 11.04.2014.

što to znaci, da udare covjeka isto ne bi smjeli stati jer tako piše u protokolu? vrhunski protokol

JS
ja sam gladan
21:37 10.04.2014.

Ovo je dobro ....prdonja !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije