Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGAO BI GA ZAMIJENITI I STIPE MESIĆ

Miljenić odlazi iz Sabora, od idućeg tjedna predstojnik Ureda predsjednika?

Orsat Miljenić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
12.02.2020.
u 12:47

Miljenić je u Sabor ušao s liste prve izborne jedinice, što znači da ga mogu zamijeniti samo dvije kolegice, ili Karolina Leaković ili Sanja Horvat Iveković, dogradonačelnica Samobora

Klub zastupnika SDP-a na današnjoj je sjednici raspravljao o tome tko će zamijeniti Orsata Miljenića na mjestu šefa Odbora za pravosuđe ako on napusti mjesto saborskog zastupnika i ode na funkciju predstojnika Ureda predsjednika države.

U raspravi je rečeno da bi to trebao biti zastupnik SDP-a Peđa Grbin, iz čega se dade iščitati da je Miljenić vrlo blizu odluci da prihvati Milanovićevu ponudu da mu bude prvi čovjek Ureda i da bi od idućeg tjedna mogao imati novo rado mjesto.

Naši izvori iz Kluba zastupnika SDP-a kažu kako traju i razgovori oko toga tko bi Miljenića u tom slučaju zamijenio u saborskim klupama.

Miljenić je u Sabor ušao s liste prve izborne jedinice, što znači da ga mogu zamijeniti samo dvije kolegice, ili Karolina Leaković ili Sanja Horvat Iveković, dogradonačelnica Samobora. Melita Mulić, koja je također bila na listi, u međuvremenu je napustila SDP. Teoretski, Miljenića može zamijeniti i bivši predsjednik države Stipe Mesić koji je također bio na listi, ali šanse za to su nikakve. 

Izvori iz SDP-a kažu kako ta odluka još nije donesena, ali da su veće šanse na strani Horvat Iveković.

Video: Sessa uručio Milanoviću konačne rezultate izbora

Komentara 11

BR
Brankić
13:39 12.02.2020.

I tako se oni lijepo roje, kloniraju. U Sabor će još jedan kompartijac, ovaj ide na više. Za novim zamjenskim drugom povlače se beriva i sutra povlaštene "pemzije", druge povlastice, moć i častohlepje! U zdravlje hrvatski narode!

SX
sudbina x
14:51 12.02.2020.

Zašto Milanović neće Dudeka iz Špičkovine...? Zagorski kumeki donjeli su mu najveći broj glasova a on ih ignorira...

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
12:52 12.02.2020.

Ja reko... ode u privatnike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije