Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani piva u Karlovcu

Organizator vjeruje da će manifestaciju posjetiti oko 100.000 ljudi

Dani piva, konferencija
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
1/3
17.08.2015.
u 18:44

Desetodnevna manifestacija počinje 21. kolovoza. Prvog dana nastupa Severina, a bit će ondje i Jelena Rozga, Crvena jabuka, S.A.R.S

– Ove će godine karlovački Dani piva, vjerujem, imati rekordnu posjećenost jer pripremili smo svakako najjači program do sada. Desetodnevna manifestacija počinje 21. kolovoza nastupom Severine, koja je svakako trenutno najjače ime domaće estrade i koja u Karlovac dolazi nakon šest godina. Osim nje, goste će zabavljati po danima Slavonske lole, S.A.R.S, koji dolaze prvi put i također su iznimno popularni, zatim Jole, Halid Bešlić, koji je također na Danima piva prvi put, zatim Jelena Rozga, Crvena jabuka, Ivan Zak, Vuco i zadnjega dana Magazin – kazala je Anita Tuček, direktorica marketinga tvrtke Fest kojoj je ovo druga godina organizacije najveće regionalne fešte piva.

Kazala je kako je manifestacija lani imala 25 posto veću posjećenost nego godinu prije, kada je pivarijadu organizirao Grad Karlovac, Turistička zajednica i partneri.

– Teško je točno reći koliko je posjetitelja bilo, s obzirom na to da se ulaznice ne naplaćuju, no vjerujem da manifestaciju posjeti oko 100.000 posjetitelja. Kako smo lani prvi put preuzeli organizaciju, osmislili smo novi koncert, s više pozornica i sadržaja, a za ovu smo godinu pripremili pozornicu više, pa će ih sada biti pet; uz glavnu na kojoj će nastupiti estradne zvijezde i koja je pod šatorom, zatim urbane pozornice gdje nastupaju uglavnom karlovački pop i rock bendovi, tu je i etnopozornica gdje će, kao i lani, nastupati klape i tamburaši. Imat ćemo i dječju pozornicu, a novost je retro i sevdah pozornica za nešto ozbiljnije posjetitelje – kazala je Anita Tuček.

Damir Jelić, karlovački gradonačelnik, pozvao je Karlovčane i sve one koji će od 21. do 30. kolovoza biti u regiji te posjetitelje iz susjednih zemalja da dođu na ŠRC Korana i uživaju u desetodnevnoj pivarijadi. Branka Slaveska, direktorica tvrtke Heineken Hrvatska, kazala je kako će, uz dobro poznate brendove – od Karlovačkog piva, preko Radlera i svih drugih piva – posjetitelji moći uživati u pivu koju će pripremiti studenti karlovačkog Veleučilišta, te prvi puta u pivima domaćih zanatskih pivovara i to pivovare Bošnjak, Visibaba i Hold'em Brewery.

– Bit će tu i stranih pivskih brendova kao što su Zywiec Marcowe, Zywiec Porter, Zywiec Bock, Zywiec APA, Warka Strong te Bira Morett – rekla je Branka Slaveska i podsjetila da će se pivo točiti samo starijima od 18 godina, a pozvala je i goste da recikliraju, jer će u suradnji s Čistoćom na prostoru ŠRC-a biti postavljen kontejner za recikliranje, a Karlovačke zelene patrole svakog će  odraslog potrošača koji reciklira 10 praznih plastičnih čaša nagraditi Karlovačkim pivom. Cijena čaše s pola litre točenog piva bit će, kao i lani, 11 kuna.

>> Dođite na besplatan koncert S.A.R.S.-a

Komentara 2

NA
navijeke
22:49 17.08.2015.

Majko mila, u gradu s četiri prekrasne rijeke i vode koliko ti srcu drago, pivo ima okus mulja. Ne bih ga neprijatelju ponudio - nikog ne mogu baš toliko mrziti.

DU
Deleted user
11:38 18.08.2015.

Pročitavši spisak "eminentnih glazbenih umjetnika" koji će nastupati na ovoj primitivnoj manifestaciji pomislio sam da je to najava za vašar u nekoj opančarskoj zabiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije