Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ova godina je teška'

Orešković o pregovorima sa sindikatima: Možda ćemo trebati stegnuti, ali cilj je povećanje plaća

Tihomir Orešković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
21.03.2016.
u 11:06

– Često govorim da je to kao u braku, nikada nije pola-pola. Možda ćemo u ovoj situaciji trebati stegnuti – kazao je Orešković.

Premijer Tihomir Orešković danas je posjetio tvrtku Rimac Automobili u Svetoj Nedjelji te se u izjavi novinarima osvrnuo na uklanjanje žice s granice Hrvatske i Slovenije, pregovore sa sindikatima o povećanju plaća, izglasavanju proračuna u Saboru i smjeni šefa SOA-e Dragana Lozančića. 

Govoreći o mogućem uklanjanju žice, Orešković je zaključio da je nestala "balkanska imigrantska ruta". – Uvjeren sam da imamo priliku početi rješavati žicu. Danas ću se čuti s Cerarom. Vrijeme je za promjene – rekao je Orešković i dodao da su odnosi između Slovenije i Hrvatske odlični te da su dvije države pokazale  da mogu zajednički rješavati probleme.

"Situacija je teška"

Govoreći o pregovorima sa sindikatima o povećanju plaće za šest posto, Orešković je kazao da je "svima jasno da je situacija teška". 

– Partneri smo i zajedno trebamo naći rješenje. Ova godina je teška. Često govorim da je to kao u braku, nikada nije pola-pola. Možda ćemo u ovoj situaciji trebati stegnuti, ali nama je cilj da se povećaju plaće i standard građana – kazao je Orešković.

"Uvjeren sam da će proračun proći"

Najavio je da će neki amandmani na proračun u Saboru danas biti usvojeni. – Uvjeren sam da će proračun proći – rekao je Orešković. Najavio je i da će ovaj tjedan sjesti i razgovarati s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović na temu smjene šefa SOA-e Dragana Lozančića

– Mislim da ću ovaj tjedan sjesti s predsjednicom i predložiti kandidata – zaključio je Orešković. 

>>Tihomir Orešković i slovenski premijer dogovorili uklanjanje žilet-žice!

>>Nadam se da će Sabor izglasati proračun; novca za povećanje plaća nema

Komentara 12

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
11:14 21.03.2016.

svaka godina će biti teška sve dok se ne promjeni omjer....ne može 300.000 radnika koji proizvode nešto i izvoze hraniti 1,3 mil onih u mirovini+ 300.000 parazita iz državnih službi

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
11:16 21.03.2016.

a što su ti sindikati ikad korisno predložili?....a neka inicijativa u kojoj se isključivo ne traži novac?....ja bih volio prvo rezultate mozga a tada će posljedica biti i povećanje plaća. ništa ne funkcionira jer se ništa od komunističkog mentaliteta zapravovo nije niti promijenio u zadnjih 25 godina

Avatar bosanac1951
bosanac1951
11:20 21.03.2016.

Orešković o pregovorima sa sindikatima: Možda ćemo trebati stegnuti, ali cilj je povećanje plaća...Kako to premijeru misliš izvesti ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije