Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIKTIVNI RAČUNI

Optužno vijeće protiv Todorića odgođeno jer Huljev nije primio poziv

Ivica Todorić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
05.12.2019.
u 15:49

Pozivi Huljevu u dva navrata su se na sud vratili s naznakom 'obaviješten nije tražio'

Zbog neuredne dostave poziva Anti Huljevu, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu odgođeno optužno vijeće na kojem se trebalo raspravljati o optužnici protiv Ivice Todorića te njegovih troje suoptuženika.

Pozivi Huljevu u dva navrata su se na sud vratili s naznakom “obaviješten nije tražio”. Stoga je sudac Zdravko Majerović sjednicu optužnog vijeća odgodio za 11. prosinca. Osim Huljeva, na sjednici optužnog vijeća nije se pojavio Todorić kao ni Piruška Canjuga te Nicole de Rossi, inače državljanka Austrije. Optuženici se prema zakonu nisu dužni pojaviti na sjednici optužnog vijeća, no dostava poziva im mora biti uredna. Kako se to u ovom slučaju nije dogodilo, sjednica je odgođena.

Optužnica protiv Todorića i ostalih podignuta je u rujnu, a njome zagrebački ŽDO Todorića tereti da je plaćanjem fiktivnih savjetodavnih usluga švicarskoj tvrtki Agrokor oštetio za oko 1,25 milijuna eura. Prema optužnici, Todorić i Huljev, prvi kao predsjednik uprave Agrokora, a drugi kao izvršni direktor financija u koncernu, terete se za zloporabu položaja, jer su, kako tvrdi tužiteljstvo, 2013.  omogućili da Agrokor švicarskoj tvrtki plati savjetodavne usluge, iako su znali da te usluge nisu niti će bi obavljene.

De Rossi je optužena da je kao odgovorna osoba švicarske tvrtke izdala račune za spomenute savjetodavne usluge, iako te usluge nisu obavljene.  Pirušku Canjugu se tereti  za poticanje na zloporabu položaja, a prema optužnici, ona i Huljev su bili stvarni vlasnici švicarskog trgovačkog društva kojem je Agrokor platio 1,25 milijuna eura. Todorić i P. Canjuga pod istragom su i u glavnoj aferi Agrokor gdje optužnica još nije podignuta, a u tom postupku šteta za Agrokor je prema tvrdnjama tužiteljstva 1,1 milijardu kuna.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
16:42 05.12.2019.

Trakavica je otpočela.Hrvatskom pravosuđe je ovakve trakavice dovelo do savranstva.Oni su glavni u zabavljanju širokih narodnih masa glumeći u sapunici koja će trajati dvadesetak godina do zastare.

BA
barica56
08:00 06.12.2019.

Koje li bahatosti neće primit poziv i to sudac okarakterizira da nije uredno dostavljeno .Kaj poštar ili ko je trebao dostavit treba svjedoka da je pokušano uredno dostavit .To kod običnih ljudi nebi bilo sam tak odgođeno ali pošto se se radi o sapunici sve je moguće.

DU
Deleted user
17:54 05.12.2019.

ide i ovo u zastaru ili namjeran propust koji ce na kraju pasti na ustavnom i ond aponovno sve ispocetka....po nekoliko puta. stvarno ne mogu vjerovati koliko moramo biti glupi da ovo trpimo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije