Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGRAM

Optužno vijeće opet odgođeno, ovaj put zbog bolesti Ivana Tolića

ivan tolić
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/6
07.03.2017.
u 15:26

Ovim tempom odgoda iz raznoraznih razloga gotovo je sigurno da odluka o pravomoćnosti optužnice protiv zagrebačkog gradonačelnika neće biti donesena prije lokalnih izbora.

Optužno vijeće na kojem se trebalo odlučivati o pravomoćnosti optužnice u slučaju Agram, ponovo je odgođeno na zagrebačkom Županijskom sudu, a samim tim još nije odlučeno ni je li optužnica protiv Milana Bandića i ostalih optuženika u ovoj aferi postala pravomoćna. Razlog odgode je nedolazak Ivana Tolića, koji na optužno vijeće nije došao jer je bolestan. Optuženici prema zakonu nisu obvezni nazočiti sjednici optužnog vijeća, no Tolićeva obrana je na tome inzistirala, a kao dokaz njegove spriječenosti sudu su predali njegovu medicinsku dokumentaciju. S obzirom na to da iz nje proizlazi da ima ozbiljnih zdravstvenih problema na sud je pozvan vještak koji je pregledao dokumentaciju kako bi se odlučilo je li Tolić raspravno sposoban. Sud je odlučio da se rasprava odgodi na mjesec dana, nakon čega će se odlučiti hoće li se postupak protiv Tolića razdvojiti.

U aferi Agram zbog niza koruptivnih djela osim Milana Bandića optuženo je još 14 osoba, a posljednji put sjednica optužnog vijeća bila je odgođena u veljači jer Slobodan Ljubičić nije dobio poziv za sjednicu optužnog vijeća. Ovim tempom odgoda iz raznoraznih razloga gotovo je sigurno da odluka o pravomoćnosti optužnice protiv zagrebačkog gradonačelnika neće biti donesena prije lokalnih izbora.

>> Bandićevi tajni razgovori su zakonit dokaz

>> Afera Agram: Dragutin Kosić priznao krivnju i osuđen po nagodbi na 10 mjeseci uvjetno

Komentara 3

RP
rpzagreb
23:25 07.03.2017.

Možda zbog silnih bolesti, prehlada, zauzetosti osumljičenih i odgoda cijeli slučaj ode u zastaru.

DU
Deleted user
13:55 08.03.2017.

Trebali bismo proglasiti rat nekoj nuklearnoj sili, pa da završimo više s ovim drekom od države...

MI
MikiPrdekana
15:55 07.03.2017.

Kakav cirkus!!! Ali Bandic mora biti svjestan da mu to nece pomoci, prvo ce mu presuditi gradani na izborima a onda i pravosude

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije