Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA RIBAR

Optužnica podignuta još 2015., a početak suđenja odgođen jer je Sinovčić otkazao odvjetniku

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
21.08.2018.
u 14:48

Njega te još nekoliko osoba USKOK tereti u akciji Ribar, za niz gospodarskih zloporaba, u koje spada i privatizacija NK Zadra

Kako neki sudski postupak razvući u nedogled, koristeći se pri tome svime što zakon dozvoljava, pojedini optuženici, pogotovo ako spadaju u VIP kategoriju doveli su do savršenstva.

Jer početak suđenja, po optužnici podignutoj pomalo davne 2015. može se odgoditi ako ste bolesni, ako ne primite poziv, ako tražite izdvajanje nekih dokaza ili ako jednostavno otkažete punomoć dugogodišnjem odvjetniku i to samo koji dan prije zakazanog pripremnog ročišta.

Sve navedeno već je više puta viđeno na našim sudovima. I sve je to naravno zakonito jer spada u ono što se zove legalnom opstrukcijom obrane odnosno pravom na obranu. A to je svoje pravo, kao posljednji u nizu poznatih optuženika jučer iskoristio i Reno Sinovčić.

Nekadašnji neprikosnoveni gospodar zadarskog nogometa, jučer je na zagrebačkom Županijskom sudu trebao sjesti na optuženičku klupu. Njega te još nekoliko osoba USKOK tereti u akciji Ribar, za niz gospodarskih zloporaba, u koje spada i privatizacija NK Zadra.

No pripremno ročište je odgođeno, jer je par dana ranije Sinovčić otkazao punomoć svom dugogodišnjem odvjetniku. Novi odvjetnik, kojeg mu je sud postavio po službenoj dužnosti, treba neko vrijeme za upoznavanje sa spisom, pa je pripremno ročište odgođeno.

U optužnici koju je još krajem 2015. godine USKOK podigao protiv Sinovčića te još sedam osoba i jedne tvrtke oni se terete za štetu od 120 milijuna kuna. Osim Sinovčića još su optuženi Vjekoslav Jurlina, bivši pročelnik zadarske Porezne uprave, njegova nasljednica Stoja Mučaji, poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić te bivši direktori NK Zadra Novica Erlić i Dalibor Zebić.

 

Komentara 3

Avatar messerschmidt
messerschmidt
15:17 21.08.2018.

Uskoro će zastara, a i da ne, pa za 120 milijuna se isplati i slomiti nogu.

BF
bf2
19:57 21.08.2018.

hrvatsko "pravosuđe"....što reći...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije